ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε χαμηλό δύο εβδομάδων τα εμπορεύματα

21:03 - 22 Οκτ 2007 | Ειδήσεις
Τις μεγαλύτερες απώλειες σε διάστημα δύο εβδομάδων παρουσιάζουν οι τιμές των εμπορευμάτων με το χαλκό, το πετρέλαιο, το χρυσό και το καλαμπόκι να καταγράφουν τη μεγαλύτερη υποχώρηση, καθώς πιθανολογείται ότι η επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης της οικονομίας, θα μειώσει τη ζήτηση πρώτων υλών.

Η τιμή του χαλκού υποχώρησε σε χαμηλό πέντε εβδομάδων, ενώ αυτή του καλαμποκιού σε χαμηλό τριών εβδομάδων.

Απώλειες καταγράφουν σήμερα στις διεθνείς αγορές και τα πολύτιμα μέταλλα. Η τιμή συμβολαίου για παράδοση Νοεμβρίου για το χρυσό καταγράφει μείωση ύψους 1,81% και διαμορφώνεται στα 754,500 δολάρια ανά ουγκιά. Υποχώρηση 1,17% σημειώνει και το ασήμι που διαπραγματεύεται στα 13,475 δολάρια ανά ουγκιά.

Υποχώρηση από τις τιμές ρεκόρ των προηγούμενων εβδομάδων καταγράφει και η τιμή του αργού που διαμορφώνεται για πρώτη φορά σήμερα κάτω από τα 87 δολάρια ανά βαρέλι. Την τιμή του «μαύρου χρυσού» πιέζει προς τα κάτω και η σταδιακή υποχώρηση της τουρκικής απειλής για εισβολή στο Β. Ιράκ.

Παρατηρώντας την οικονομία στις ΗΠΑ, βλέπει κανείς αύξηση του δείκτη ανεργίας, ενίσχυση των τιμών του πετρελαίου, πίεση στην αμερικανική κεφαλαιαγορά και επιβράδυνση της αγοράς κατοικίας, εκτιμούν οι αναλυτές Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που ασκούν πιέσεις στους καταναλωτές στις ΗΠΑ και αναμένεται να επηρεάσουν τη ζήτηση.

Οι πτωτικές τιμές των εμπορευμάτων αναμένεται να βλάψουν τα κέρδη των παραγωγών. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι μετοχές της Freeport-McMoRan Copper & Gold, υποχώρησαν σε χαμηλό τριών εβδομάδων, ενώ πτωτικά κινήθηκαν και οι μετοχές της Exxon Mobil, της μεγαλύτερης πετρελαϊκής εταιρίας του κόσμου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.