ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αλογοσκούφης: Ανακατανομή των πόρων του Δημοσίου προς όφελος των ιδιωτικών επενδύσεων

22:59 - 22 Οκτ 2007 | Ειδήσεις
Η ανακατανομή των πόρων του Δημοσίου προς όφελος των ιδιωτικών επενδύσεων θα πρέπει να αποτελέσει βασικό άξονα της δημοσιονομικής προσαρμογής επεσήμανε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης κατά την ομιλία του στην ετήσια Σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και Της Παγκόσμιας Τράπεζας που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον

Η πρόσφατη αναταραχή στις ΗΠΑ που διαδόθηκε ταχύτατα στην Ευρώπη «απαιτεί βελτίωση στις πρακτικές όσων συμμετέχουν στην αγορά, αναφορικά με την παροχή πληροφόρησης στους επενδυτές για την έκθεση στους κινδύνους.», επεσήμανε ο κ. Αλογοσκούφης, ενώ έκανε λόγο και για την ανάγκη ενίσχυσης των διασυνοριακών ρυθμίσεων και της εποπτείας.

«Η διεύρυνση των πιστωτικών περιθωρίων έχει μία θετική διάσταση, ως προς το ότι αντικατοπτρίζει καλύτερα τους κινδύνους της αγοράς. Ωστόσο, δημιουργεί ανησυχίες για τις βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις της στην ανάπτυξη», συμπλήρωσε ο κ. Αλογοσκούφης αναφερόμενος στις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας.

Όσον αφορά την ελληνική οικονομία ο κ. Αλογοσκούφης επεσήμανε το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει στην ανάπτυξη της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, μέσω του εμπορίου και των άμεσων επενδύσεων.

«Τα τελευταία τρία χρόνια ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας ήταν ισχυρός, ξεπερνώντας σημαντικά το μέσο όρο στην ευρωζώνη», σημείωσε. Κλείνοντας, ο κ. Αλογοσκούφης υπενθύμισε ότι η δημοσιονομική προσαρμογή στη χώρα μας προχώρησε ικανοποιητικά τα τελευταία 3 χρόνια, καθώς το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης μειώθηκε κάτω από το όριο του 3% του ΑΕΠ από 8% το 2004 και αναμένεται να διαμορφωθεί στο 2,5% το 2007.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.