ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυξάνονται οι νεκροί από την έκρηξη στο ανθρακωρυχείο στην Τουρκία

11:19 - 15 Οκτ 2022 | Ειδήσεις
Αυξάνονται οι νεκροί από την έκρηξη στο ανθρακωρυχείο στην Τουρκία
Σε 28 ανέρχονται οι νεκροί, ενώ οι τραυματίες παραμένουν 28, από την έκρηξη που σημειώθηκε την Παρασκευή (14/10) σε ανθρακωρυχείο της βορειοδυτικής Τουρκίας, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσαν σήμερα (15/10) στη δημοσιότητα οι τουρκικές Αρχές.

Οι ομάδες διάσωσης αγωνίζονται να σώσουν δεκάδες ανθρακωρύχους που εξακολουθούν να είναι παγιδευμένοι σε στοές του ορυχείου που βρίσκονται σε βάθος 300 και 350 μέτρων, όπως μεταδίδει ο ΑΝΤ1.

Εγκλωβισμένοι παραμένουν 15 εργάτες, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού ο οποίος από χθες το βράδυ, μαζί με τον Υπουργό Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ βρίσκονται στην περιοχή.

«Σύμφωνα με τις πρώτες παρατηρήσεις, πρόκειται για έκρηξη που προκλήθηκε από ένα αέριο», διευκρίνισε ο Ντονμέζ.

Ο Σουλεϊμάν Σοϊλού δήλωσε ότι την ώρα της έκρηξης 110 εργάτες εργάζονταν στο λατομείο και ότι στην επικίνδυνη περιοχή βρίσκονταν 49 άτομα.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν μεταβαίνει σήμερα στην περιοχή. Σε δήλωσή του μέσω twitter αναφέρει «Πρώτα ο Αλλάχ θα ακυρώσω το πρόγραμμά μου και θα πάω στην Αμάσρα να συντονίσω όλες τις εργασίες επιτόπου».

{https://twitter.com/RTErdogan/status/1581020274098520064}

Από το ανθρακωρυχείο της πόλης Αμάσρα, στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, 11 άνθρωποι που απεγκλωβίστηκαν από τις στοές, έχουν διακομισθεί στο νοσοκομείο, όπως ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά.

{https://twitter.com/drfahrettinkoca/status/1581084267081134080}

Ο Afad, ο τουρκικός δημόσιος οργανισμός διαχείρισης καταστροφών, είχε γνωστοποιήσει αρχικά στο Twitter ότι η έκρηξη προκλήθηκε από μετασχηματιστή που είχε υποστεί βλάβη, προτού ανακαλέσει και ανακοινώσει ότι αυτή οφείλεται στην ανάφλεξη μεθανίου, για «άγνωστους λόγους».

«Δεν ξέρω τι συνέβη. Αισθάνθηκα ξαφνικά μια πίεση και δεν μπόρεσα να δω τίποτα», δήλωσε στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ένας ανθρακωρύχος που κατάφερε να βγει μόνος του, σώος και αβλαβής, από τις στοές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.