ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε τροχιά ανάκαμψης οι ευρωπαϊκές αγορές

11:33 - 23 Οκτ 2007 | Ειδήσεις
Καλύπτουν το χαμένο έδαφος οι αγορές της Ευρώπης, στον απόηχο της χθεσινής ανοδικής συνεδρίασης της Wall Street. Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι τα εταιρικά αποτελέσματα θα αποτελέσουν τον βασικό καταλύτη για την πορεία των αγορών την τρέχουσα περίοδο, ενώ σημειώνουν ότι οι αποτιμήσεις των μετοχών παραμένουν ελκυστικές.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,78% στις 6.510,00 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει κέρδη της τάξεως του 0,64% στις 5.697,59 μονάδες ενώ στη Φρανκφούρτη ο DAX κινείται ανοδικά κατά 0,47% στις 7.831,70 μονάδες.

Θετική ήταν η επίδραση των ανακοινώσεων αποτελεσμάτων τριμήνου από την Schneider Electric αλλά και την China Mobile. Τα καθαρά της κέρδη της China Mobile ενισχύθηκαν κατά 38% σε σχέση με πέρυσι στα 2,9 δις δολάρια.

Συγκεκριμένα, η Schneider,  προχώρησε σε θετική αναθεώρηση των εκτιμήσεων της κερδοφορίας για το σύνολο του έτους, καθώς τα κέρδη τρίτου τριμήνου ενισχύθηκαν κατά 28% ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Κέρδη καταγράφει και η Apple στην αγορά της Γερμανίας μετά τα αποτελέσματα τετάρτου τριμήνου που ανακοίνωσε χθες. Ο CEO της εταιρείας Steve Jobs ανακοίνωσε ότι η εταιρεία παρουσίασε άνοδο κατά 67% στα κέρδη τετάρτου τριμήνου χάρη στις πωλήσεις των υπολογιστών Macintosh και της τονωμένης ζήτησης iPod και iPhone, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Τα ευρωπαϊκά ομόλογα παρουσιάζουν μικρές μεταβολές, ενώ η απόδοση του 10ετούς γερμανικού παραμένει στα χαμηλότερα επίπεδα του τελευταίου μήνα. Το δολάριο υποχώρησε από τα υψηλά δύο εβδομάδων έναντι του ευρώ.

Η αναστροφή του αρνητικού κλίματος στην αμερικανική αγορά χθες οφείλεται τόσο στην ενίσχυση του τεχνολογικού κλάδου, με τον Nasdaq να ολοκληρώνει τη συνεδρίαση με κέρδη άνω του 1%, όσο και στην υποχώρηση των πετρελαϊκών τιμών στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων.

Στην Ασία, οι δείκτες επανήλθαν σε θετικό έδαφος μετά και τις μεγαλύτερες απώλειες των τελευταίων δύο μηνών που είχαν καταγράψει τη Δευτέρα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.