ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κάτω από τα 86 δολάρια υποχωρεί το αργό

13:30 - 23 Οκτ 2007 | Ειδήσεις
Κοντά στα 86 δολάρια διαπραγματεύεται η τιμή του πετρελαίου σήμερα μετά την υποχώρηση της απειλής για στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας κατά των Κούρδων ανταρτών στο Βόρειο Ιράκ. Οι τιμές υποχώρησαν νωρίτερα και εξαιτίας της πιθανολογίας για αύξηση των πετρελαϊκών αποθεμάτων στις ΗΠΑ για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα.

Η τιμή συμβολαίου για παράδοση Νοεμβρίου για το αργό πετρέλαιο καταγράφει αυτή τη στιγμή υποχώρηση 0,10% και διαμορφώνεται στα 85,93 δολάρια ανά βαρέλι. Πτώση της τάξεως του 0,89 % καταγράφει και η τιμή του πετρελαίου τύπου brent που διαμορφώνεται στα 83,42 δολάρια ανά βαρέλι.

Η Τουρκία αναμένει τις κινήσεις που πρόκειται να λάβουν ΗΠΑ και Ιράκ εναντίον των ανταρτών του PKK, πριν προχωρήσει σε κάποια κίνηση, σύμφωνα με δήλωση του Τούρκου πρωθυπουργού Recep Tayyip Erdogan χθες αργά το βράδυ στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στην Αγγλία.

Οι Κούρδοι αντάρτες στο Βόρειο Ιράκ είχαν δηλώσει νωρίτερα χθες έτοιμοι για κατάπαυση του πυρός, εάν η Αγκυρα εγκαταλείψει από τη μεριά της το σχέδιο εισβολής, σταματήσει τις επιθέσεις κατά κουρδικών θέσεων και δεσμευτεί για την ειρήνη, σύμφωνα με διακήρυξή τους σε σχετική ιστοσελίδα.

Την κατάπαυση του πυρός από τους αντάρτες του PKK είχε προαναγγείλει και ο πρόεδρος του Ιράκ, Τζαλάλ Ταλαμπανί, ενώ ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αμύνης των ΗΠΑ, Robert Gates επιβεβαίωσε πως η εισβολή της Τουρκίας στο Ιράκ δεν θα είναι άμεση.

Υπενθυμίζεται πως οι εντάσεις μεταξύ της Τουρκίας και του ΡΚΚ έχουν ενταθεί από τη στιγμή που του τουρκικό κοινοβούλιο έδωσε το πράσινο φως την περασμένη Τετάρτη σε πιθανή στρατιωτική επέμβαση της χώρας στο βόρειο Ιράκ. Την Παρασκευή το αργό σημείωσε ράλι ανόδου αγγίζοντας το ιστορικό υψηλό των 90,07 δολαρίων ανά βαρέλι.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.