ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απεργίες στη Γαλλία με τον πληθωρισμό να βρίσκεται στα ύψη

12:20 - 18 Οκτ 2022 | Ειδήσεις
Απεργίες στη Γαλλία με τον πληθωρισμό να βρίσκεται στα ύψη
Νέα εθνική απεργία ξεκίνησε σήμερα στη Γαλλία από τα συνδικάτα που ζητούν καλύτερους μισθούς, εξαιτίας και του πληθωρισμού που παραμένει σε...''υψηλές πτήσεις''.

Υπενθυμίζεται πως ήδη επί εβδομάδες είναι σε εξέλιξη απεργία στις αποθήκες καυσίμων, με την κυβέρνηση να επιστρατεύει τις προηγούμενες μέρες μερίδα εργαζομένων προκειμένου να αποκατασταθεί εν μέρει η λειτουργία των δυλιστηρίων και των πρατηρίων βενζίνης. Η νέα εθνική απεργία είναι πρακτικά η επέκταση αυτής και τα συνδικάτα ευελπιστούν πως οι υποχρεωτικές επιστρετεύσεις θα κινητοποιήσουν τους εργαζομένους.

Από την άλλη η κυβέρνηση σκληραίνοντας την στάση της ενημέρωσε μέσω του Ολιβιέ Βεράν ότι πιθανά θα υπάρξουν και άλλες επιστρατεύσεις εντός της ημέρας καθώς παραμένει μεγάλο το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί στα πρατήρια καυσίμων. Ενδεικτικά την προηγούμενη εβδομάδα είχε αναφερθεί ότι στο Παρίσι μόλις το 10% των πρατηρίων είχε επάρκεια σε καύσιμα.

Ακόμα ο Βεράν δήλωσε ότι δεν είναι λογικό να συνεχίζεται η απεργία εφόσον έχει συμφωνηθεί η αύξηση στους μισθούς. Να σημειωθεί βέβαια ότι η συμφωνία έγινε με τα πιο μετριοπαθή σωματεία του κλάδου που συμφώνησαν σε αύξηση 7% και παροχή μπόνους, ενώ το CGT ζητά αύξηση 10% που την θεωρεί απαραίτητη λόγω του υψηλού πληθωρισμού, αλλά και δεδομένων των τεράστιων κερδών της εταιρείας Total.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 12:26 - 18 Οκτ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.