ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Ερντογάν... πρόθυμος να μεταφέρει ρωσικό αέριο στην Ευρώπη

13:51 - 19 Οκτ 2022 | Ειδήσεις
Ο Ερντογάν... πρόθυμος να μεταφέρει ρωσικό αέριο στην Ευρώπη
Βλαντιμίρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατέληξαν, σύμφωνα με το Reuters, σε οριστική συμφωνία για την κατασκευή ενός νέου κόμβου μεταφοράς φυσικού αερίου στην Τουρκία.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, o Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε την Τετάρτη 19/10 ότι έχει συμφωνήσει με το Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν να σχεδιάσουν έναν κόμβο φυσικού αερίου στην Τουρκία.

Μιλώντας προς το τουρκικό κοινοβούλιο και τα μέλη του κόμματός του AKP, ο Ερντογάν υποστήριξε ότι η Ευρώπη θα μπορεί να προμηθεύεται της ανάγκες της σε φυσικό αέριο από την Τουρκία.

{https://twitter.com/anadoluagency/status/1582671816639754240}

«Αυτή τη στιγμή, η Ευρώπη ψάχνει από πού θα βρει φυσικό αέριο. Η Τουρκία δεν έχει τέτοιο πρόβλημα. Στην τελευταία μας συνάντηση συμφωνήσαμε με τον κ. Πούτιν ότι θα φτιάξουμε εδώ έναν κόμβο φυσικού αερίου. Η Ευρώπη μπορεί να παίρνει φυσικό αέριο από την Τουρκία», είπε ο Ερντογάν.

Η σχετική συμφωνία είχε γίνει στην Αστάνα, όπου συναντήθηκαν προ ημερών Ερντογάν και Πούτιν. Μάλιστα, ο Τούρκος Πρόεδρος είχε δηλώσει τότε πως η ανατολική Θράκη είναι το "κατάλληλο μέρος" για να στηθεί η συγκεκριμένη υποδομή. Οι νέες του δηλώσεις δεν αναφέρονται πάντως στο μέρος που θα βρίσκεται ο κόμβος, ούτε και το πότε θα λειτουργήσει.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:52 - 19 Οκτ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.