ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Μπάιντεν ζητά να αυξηθεί η παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ

21:45 - 19 Οκτ 2022 | Ειδήσεις
Ο Μπάιντεν ζητά να αυξηθεί η παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, κάλεσε σήμερα (19/10) τις αμερικανικές εταιρείες να αυξήσουν την παραγωγή πετρελαίου στο αμερικανικό έδαφος, με στόχο να μειωθεί η τιμή της βενζίνης.

Παράλληλα, ανακοίνωσε τη διοχέτευση των περισσευούμενων 15 εκατ. βαρελιών πετρελαίου από τα στρατηγικά αποθέματα των ΗΠΑ, ενώ τόνισε ότι μπορούν να πουληθούν και επιπλέον ποσότητες αν κριθεί απαραίτητο.

Συγκεκριμένα, ο Μπάιντεν ανέφερε ότι οι ΗΠΑ θα ξαναγεμίσουν τα αποθέματα όταν η τιμή του συμβολαίου της αμερικανικής ποικιλίας του αργού υποχωρήσει κάτω από τα 70 δολάρια το βαρέλι.

Οι ΗΠΑ «πρέπει να αυξήσουν με λογικό τρόπο την παραγωγή πετρελαίου», είπε ο Δημοκρατικός πρόεδρος από τον Λευκό Οίκο. Προηγουμένως, επιβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να αντλούν από τα στρατηγικά αποθέματά τους για να σταθεροποιήσουν τις τιμές.

Αυτή η αύξηση της εσωτερικής παραγωγής ωστόσο θα πρέπει να γίνει «χωρίς να καθυστερήσει τη μετάβασή μας προς την καθαρή ενέργεια», πρόσθεσε ο Μπάιντεν.

Επίσης, ο πρόεδρος επέκρινε για άλλη μια φορά ορισμένους παράγοντες της βιομηχανίας υδρογονανθράκων. «Τα κέρδη των διυλιστηρίων είναι διπλάσια από τα συνηθισμένα. Και το περιθώριο (κέρδους) των διανομέων ξεπερνά το 40%», έγραψε στο Twitter.

{https://twitter.com/POTUS/status/1582789684781977600}

Τελευταία τροποποίηση στις 22:15 - 19 Οκτ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.