ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ζαχάροβα: Η ΕΕ συμμετέχει στον πόλεμο παρέχοντας όπλα στην Ουκρανία

15:15 - 20 Οκτ 2022 | Ειδήσεις
Ζαχάροβα: Η ΕΕ συμμετέχει στον πόλεμο παρέχοντας όπλα στην Ουκρανία
Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε σήμερα (20/10) ότι η Ευρώπη είναι συμμέτοχη στον πόλεμο παρέχοντας όπλα στην Ουκρανία, και πως αυτή η συμπεριφορά φέρνει τη Ρωσία πιο κοντά στην ανοιχτή σύγκρουση με το ΝΑΤΟ.

Ειδικότερα, η Ζαχάροβα υπογράμμισε πως «φαίνεται ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ αγωνίζονται να προμηθεύσουν το καθεστώς του Κιέβου με όπλα και πυρομαχικά, να παράσχουν πληροφορίες, να εκπαιδεύσουν προσωπικό και να εκδώσουν οδηγίες για την εκτέλεση πολεμικών επιχειρήσεων, πλησιάζοντας έτσι όλο και πιο κοντά στην επικίνδυνη γραμμή άμεσης ένοπλης σύγκρουσης με τη Ρωσία».

Παράλληλα, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ρωσικού ΥΠΕΞ, η παροχή όπλων στην Ουκρανία από την ΕΕ καθιστά το μπλοκ συμμέτοχο στη σύγκρουση, ενώ πρόσθεσε ότι οι χώρες που παρέχουν όπλα στο Κίεβο «είναι σπόνσορες της τρομοκρατίας».

Η Ζαχάροβα τόνισε ότι η συνολική στρατιωτική βοήθεια της Δύσης στην Ουκρανία ανέρχεται σε 42,3 δισεκατομμύρια δολάρια, εκ των οποίων περισσότερα από τα μισά προέρχονται από τις ΗΠΑ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.