ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μισέλ: Πιθανή, αλλά δύσκολη η συμφωνία για το φυσικό αέριο

16:14 - 20 Οκτ 2022 | Ειδήσεις
Μισέλ: Πιθανή, αλλά δύσκολη η συμφωνία για το φυσικό αέριο
«Καλή ισορροπία» δήλωσε πως έχουν οι προτάσεις για την ενέργεια, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Σαρλ Μισέλ, ενόψει της Συνόδου Κορυφής που ξεκινά σε λίγο στις Βρυξέλλες.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο μια συμφωνία για το φυσικό αέριο φαίνεται δύσκολη.

Από την πλευρά του, ο Γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς δήλωσε ότι οι ηγέτες πρέπει να συζητήσουν εάν οι τιμές της αγοράς ενέργειας είναι κατάλληλες, προσθέτοντας ότι ειδικά οι τιμές του φυσικού αερίου δεν πέφτουν αρκετά γρήγορα στην Ευρώπη.

«Είναι σαφές ότι οι τιμές για το φυσικό αέριο, το πετρέλαιο και τον άνθρακα πρέπει να μειωθούν. Οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος πρέπει να μειωθούν. Και αυτό απαιτεί κοινή προσπάθεια όλων μας στην Ευρώπη», είπε στους δημοσιογράφους πριν από τις συνομιλίες στις Βρυξέλλες.

«Πατάμε σε στέρεο έδαφος»

Είναι σημαντική σύνοδος, δήλωσε προσερχόμενη η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. «Έχουμε καταφέρει να γεμίσουμε τις αποθήκες μας και τώρα πατάμε σε στέρεο έδαφος. Θα συζητήσουμε πώς θα ελέγξουμε τις τιμές του φυσικού αερίου, ειδικά τις αιχμές στις τιμές, και επιπλέον πώς θα στηρίξουμε την οικονομία της Ευρώπης για να καταφέρουν όλες οι χώρες να επιτύχουν στη διαδικασία μετάβασης στην οποία βρισκόμαστε».

«Χρειαζόμαστε ευρωπαϊκές πηγές ενέργειας ώστε να έχουμε ανεξαρτησία», τόνισε η ίδια. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.