ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τρας: Παραίτηση... μετά αποδοχών 132.000 στερλίνων εσαεί

15:40 - 21 Οκτ 2022 | Ειδήσεις
Τρας: Παραίτηση... μετά αποδοχών 132.000 στερλίνων εσαεί
Μπορεί η Λιζ Τρας να κατάφερε να παραμείνει μόλις 45 μέρες στην εξουσία, ωστόσο στο ζήτημα της χρηματικής αποζημίωσης που δικαιούται να διεκδικήσει, λόγω της θητείας της στη θέση της Πρωθυπουργού, μόνο ζημιωμένη δεν θα βγει.

Συγκεκριμένα, πληροφορίες αναφέρουν ότι η Λιζ Τρας μπορεί να διεκδικήσει ετήσια αποζημίωση 132.000 ευρώ τον χρόνο για την υπόλοιπη ζωή της. Παρά τη σύντομη θητεία της, δικαιούται να λαμβάνει το επίδομα PDCA για τη «δημόσια προσφορά της», που εισήχθη το 1990 για να «βοηθά πρώην πρωθυπουργούς που παραμένουν ενεργοί στη δημόσια ζωή».

Το διόλου ευκαταφρόνητο επίδομα αφορά έξοδα γραφείου και γραμματείας, που προκύπτουν από τα δημόσια καθήκοντα πρώην υπουργών. Οι πρώην πρωθυπουργοί δικαιούνται επίσης να διεκδικήσουν επίδομα για τις συνταξιοδοτικές δαπάνες του προσωπικού τους, το οποίο περιορίζεται στο 10% του PDCA.

Σύμφωνα με την Ετήσια Έκθεση του Υπουργικού Συμβουλίου, από το 2020 έως το 2021, οι πρώην πρωθυπουργοί Τερέζα Μέι, Ντέιβιντ Κάμερον, Γκόρντον Μπράουν, Τόνι Μπλερ και Τζον Μέιτζορ αποζημιώθηκαν με διαφορετικά ποσά.

Ωστόσο, πολιτικοί της αντιπολίτευσης και συνδικαλιστικές οργανώσεις ζητούν από την Τρας να μειώσει το ετήσιο επίδομα που θα λάβει από το Δημόσιο, σε μια χρονική περίοδο που οι Βρετανοί αντιμετωπίζουν κρίση κόστους ζωής λόγω της εκτίναξης των τιμών ενέργειας και του υψηλού πληθωρισμοού σε επίπεδο 40ετίας.

Όταν ρωτήθηκε για το δικαίωμα της Τρας στο επίδομα, ο Κιρ Στάρμερ, επικεφαλής των Εργατικών, είπε κοφτά:

«Θα πρέπει να το απορρίψει. Έμεινε 44 ημέρες στο πόστο. Δεν το δικαιούται πραγματικά».

Τελευταία τροποποίηση στις 15:46 - 21 Οκτ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.