ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Συναγερμός» στο ECDC: Νέο στέλεχος της μετάλλαξης Όμικρον στην Ευρώπη

22:24 - 21 Οκτ 2022 | Ειδήσεις
«Συναγερμός» στο ECDC: Νέο στέλεχος της μετάλλαξης Όμικρον στην Ευρώπη
Σε τουλάχιστον πέντε χώρες στην Ευρώπη έχει εντοπιστεί ένα νέο στέλεχος της μετάλλαξης Όμικρον και είναι πιθανό να κυριαρχήσει τις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της ΕΕ (ECDC).

Αυτό πιθανότατα θα συμβάλει στην αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων COVID-19 τις επόμενες εβδομάδες έως μήνες, σύμφωνα με μια επιδημιολογική ενημέρωση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από το ECDC.

«Οι χώρες θα πρέπει να παραμείνουν σε επαγρύπνηση για τα σήματα εμφάνισης και εξάπλωσης του BQ.1 και να διατηρήσουν τον ευαίσθητο και αντιπροσωπευτικό διαγνωστικό έλεγχο», προέτρεψε ο διευθυντής του ECDC Andrea Ammon.

Το ECDC υπέδειξε τα προκαταρκτικά δεδομένα από την Ασία που δείχνουν ότι η παραλλαγή BQ.1 της Όμικρον έχει την ικανότητα να αποφεύγει σημαντικά την απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Προς το παρόν, δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι το στέλεχος οδηγεί σε βαρύτερη νόσηση σε σύγκριση με τις άλλες παραλλαγές της Όμικρον που υπάρχουν ήδη.

Όπως αναφέρει το ECDC, αναμένεται ότι θα χρειαστούν πρόσθετες αναμνηστικές δόσεις εμβολίων για τις ομάδες που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο σοβαρής νόσησης, όπως ενήλικες άνω των 60 ετών, ανοσοκατεσταλμένα άτομα, άτομα με υποκείμενες ιατρικές παθήσεις και έγκυες γυναίκες.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:47 - 21 Οκτ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.