ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μελόνι: Θα προστατεύσουμε το «Made in Italy»- Το κυβερνητικό πρόγραμμα

13:59 - 25 Οκτ 2022 | Ειδήσεις
Μελόνι: Θα προστατεύσουμε το «Made in Italy»- Το κυβερνητικό πρόγραμμα
Το κυβερνητικό της πρόγραμμα παρουσίασε σήμερα (25/10) στη Βουλή, η νέα πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, ενόψει της αποψινής ψηφοφορίας για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Πιο συγκεκριμένα, η Ιταλίδα πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι στο εργασιακό η κυβέρνησή της θα προσφέρει νέα προστασία στους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους εργαζόμενους και θα μειώσει την φορολογική πίεση, ενώ επανέλαβε ότι θα προωθήσει συνταγματική μεταρρύθμιση με στόχο την υιοθέτηση του προεδρικού συστήματος και υπέδειξε ως δυνατή λύση, το γαλλικό ημιπροεδρικό σύστημα.

«Θα προστατέψουμε το Made in Italy και θα προωθήσουμε τη διατροφική μας κυριαρχία, ώστε να μην εξαρτόμαστε από μακρινές χώρες για να δώσουμε φαγητό στα παιδιά μας», τόνισε η ίδια, ενώ δεσμεύθηκε ότι η κυβέρνησή της θα αυξήσει και την αυτονομία της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στήριξη στις οικογένειες

Μεταξύ άλλων, η Μελόνι τόνισε ότι θα αυξήσει τη στήριξη στις οικογένειες και στην απασχόληση των γυναικών, διαμέσου της βοήθειας των επιχειρήσεων. Η Ιταλίδα πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι η χώρα της θα παραμείνει σταθερά εντός της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και της Δύσης. «Η Ιταλία, με την Ελλάδα, είναι η κοιτίδα του δυτικού πολιτισμού και του συστήματος αξιών το οποίο βασίζεται στην ελευθερία και την Δημοκρατία», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν θα περιορίσουμε ποτέ τις ελευθερίες»

«Δεν θα περιορίσουμε ποτέ τις ελευθερίες. Θα δούμε, εμπράκτως και σε ό,τι αφορά τα κοινωνικά δικαιώματα και την άμβλωση, ποιος είπε ψέματα και ποιος όχι στην προεκλογική περίοδο. Δεν έδειξα ποτέ συμπάθεια σε αντιδημοκρατικά καθεστώτα ούτε για τον φασισμό. Απεχθάνομαι τους φυλετικούς νόμους κατά των εβραίων», τόνισε η Μελόνι.

Υπογράμμισε, δε, ότι «από νέα, ένιωσε το άρωμα της Δημοκρατίας» και ότι «η κυβέρνησή της θα καταπολεμήσει κάθε μορφή ρατσισμού, πολιτικής βίας και διάκρισης».

Αναφορικά με τη γενικότερη οικονομική κατάσταση της Ιταλίας, η νέα πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη και πρόσθεσε ότι η κυβέρνησή της θα διευρύνει τη μείωση του ΦΠΑ για τα βασικά αγαθά στο 5%.

Ενεργειακό

Σε σχέση με το ενεργειακό, η Ιταλίδα πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «στην τελευταία Ευρωπαϊκή Σύνοδο έγιναν βήματα προόδου, αλλά δεν είναι αρκετά» και ότι «ως απόλυτη προτεραιότητα, η κυβέρνησή (της) θα συνεχίσει να στηρίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις που διέρχονται μια τόσο δύσκολη φάση».

«Εγώ έγινα πρωθυπουργός και έφτασα μέχρι εδώ, ανατρέποντας όλα τα προγνωστικά. Κάτι που θέλω να συνεχίσω να κάνω. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, αλλά δεν θα οπισθοχωρήσουμε και δεν θα προδώσουμε», κατέληξε η επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.