ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θα παραμείνει σε ρωσικές φυλακές η πρώην WNBAer Brittney Griner

16:47 - 25 Οκτ 2022 | Ειδήσεις
Θα παραμείνει σε ρωσικές φυλακές η πρώην WNBAer Brittney Griner
Σε γολγοθά δίχως τέλος φαίνεται να εξελίσσεται η υπόθεση φυλάκισης της πρώην παίκτριας του WNBA Μπρίτανι Γκράινερ, αφού τα ρωσικά δικαστήρια απέρριψαν σήμερα Τρίτη 25/10 την έφεσή της και έτσι θα συνεχίσει να εκτίει την ποινή της για λαθρεμπόριο ναρκωτικών σε ρωσικές φυλακές.

Υπενθυμίζεται ότι η Αμερικανίδα σέντερ, βρίσκεται στις φυλακές από τον Φεβρουάριο. Η ίδια είχε προσπαθήσει να φύγει από τη χώρα (αγωνιζόταν στο ρωσικό πρωτάθλημα), με αφορμή το ξέσπασμα του πολέμου με την Ουκρανία, ωστόσο στο αεροδρόμιο συνελήφθη, καθώς στην κατοχή της βρέθηκαν φιαλίδια μαριχουάνας για τσιγάρο ατμού.

Οι αρχές της χώρας την κατηγορούν για παράνομη κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών και τον Αύγουστο της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 9 ετών, τα οποία και εκτίει σε εγκαταστάσεις προσωρινής κράτησης κοντά στη Μόσχα.

Η έφεση της απορρίφθηκε σήμερα από το δικαστήριο με τον εισαγγελέα να τονίζει, ότι η ποινή που της έχει επιβληθεί είναι δίκαιη και γι' αυτό το λόγο δεν προβλέπεται η πρόωρη αποφυλάκισή της. Η ίδια συμμετείχε στη διαδικασία μέσω βίντεο, αφού εκείνη την ώρα ήταν στο κελί που την φιλοξενεί τους τελευταίους μήνες.

Αναμένεται να μεταφερθεί σε κάποιο σωφρονιστικό κέντρο στη Ρωσία.

Το θέμα έχει πάρει μεγάλες πολιτικές διαστάσεις καθώς οι ΗΠΑ έχουν κατηγορήσει τη Ρωσία, ότι καθυστερεί να προχωρήσει στην εφαρμογή της συμφωνίας ανταλλαγής κρατουμένων που επιτεύχθηκε τον Αύγουστο, η οποία προβλέπει την ανταλλαγή της Γκράινερ και του Γουίλαν με τον Βίκτορ Μπουτ, Ρώσο έμπορο όπλων, γνωστό και ως «έμπορο του θανάτου».

{https://twitter.com/espn/status/1584894670064189440}

Τελευταία τροποποίηση στις 09:30 - 26 Οκτ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.