ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γκουτέρες: «Hλιθιότητα» η επιστροφή στα ορυκτά καύσιμα

10:19 - 27 Οκτ 2022 | Ειδήσεις
Γκουτέρες: «Hλιθιότητα» η επιστροφή στα ορυκτά καύσιμα
Θα ήταν «ηλιθιότητα» εάν η ανθρωπότητα συνεχίσει να στοιχηματίζει στα ορυκτά καύσιμα που την «οδήγησαν στην καταστροφή», τόνισε την Τετάρτη σε σχετική συνέντευξή του στο BBC ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

 Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος τόνισε ότι αν ο κόσμος είχε επενδύσει εξαρχής στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η ενεργειακή κρίση θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί.

«Είναι πασιφανές πως αν ο κόσμος, και ειδικά η Ευρώπη, είχε επενδύσει μαζικά στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αυτά τα τελευταία 20 χρόνια, δεν θα βρισκόμασταν αντιμέτωποι με την ενεργειακή κρίση που γνωρίζουμε σήμερα και οι τιμές του πετρελαίου και του αερίου δεν θα ήταν τόσο υψηλές», είπε ο Αντόνιο Γκουτέρες.

«Μεγάλη ηλιθιότητα»

«Η μεγαλύτερη ηλιθιότητα θα ήταν να επενδύσουμε κι άλλο σε αυτό που μας οδήγησε σε τούτη την καταστροφή», σημείωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ. «Ας διδαχθούμε από το παρελθόν λοιπόν, οι επενδύσεις στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι απόλυτα ζωτικές», επέμεινε. 

Ενώ απομένουν λιγότερες από δύο εβδομάδες ως την έναρξη της συνόδου του ΟΗΕ για το κλίμα COP27 στην Αίγυπτο, ο κ. Γκουτέρες κάλεσε τα κράτη να κάνουν περισσότερα για να αποτραπεί η κλιματική αλλαγή, για να «αντιστραφεί η τάση».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.