ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οικονομία και «μένουμε σπίτι» για τους Βρετανούς μπροστά στα Χριστούγεννα

12:20 - 27 Οκτ 2022 | Ειδήσεις
Οικονομία και «μένουμε σπίτι» για τους Βρετανούς μπροστά στα Χριστούγεννα
Η νέα έρευνα που παρουσιάζει το Accenture αντανακλά ακριβώς το κλίμα που επικρατεί στη Μεγάλη Βρετανία μετά τις αλλεπάλληλες αλλαγές πρωθυπουργών και τις οικονομικές αστοχίες. Κλίμα οικονομίας δηλαδή και περικοπής δαπανών, μέχρι...την ανάκαμψη.

Η έρευνα παρουσιάζει τους σκοπούς των Βρετανών πολιτών μπροστά στα Χριστούγεννα. Όπως αναφέρεται, παρά το γεγονός ότι επί δύο χρονιές λόγω της πανδημίας έκαναν εορτασμούς με περιορισμούς, φέτος δεν αναμένεται να γιορτάσουν πλουσιοπάροχα λόγω...οικονομικών περιορισμών.

Συγκεκριμένα, πάνω από τα 2/3 των Βρετανών σκοπεύουν να κάνουν περικοπές στις εορταστικές δαπάνες τους για φέτος, εξαιτίας της οικονομικής τους κατάστασης.

Το 49% εκείνων που ερωτήθηκαν απάντησαν ότι θα κόψουν έξοδα από δώρα, θα περιορίσουν το να τρώνε έξω, και το 35% θα κάνει και τα δύο και θα κόψει τις πολλές κοινωνικές εξόδους, ενώ θα περιορίσει και τα τρόφιμα και τα ποτά που αγοράζονται για γεύματα στο σπίτι.

Από εκείνους που σχεδιάζουν να κάνουν οικονομία για φέτος τα Χριστούγεννα το 45% σχεδιάζει να αγοράσει τρόφιμα από οικονομικά σούπερ μάρκετ.

Το γεγονός ότι οι καταναλωτές σκοπεύουν να ξοδέψουν λιγότερα σε δώρα για φέτος αντανακλά την πεσμένη διάθεση που υπάρχει μπροστά στα Χριστούγεννα, υποστηρίζει η επικεφαλής της έρευνας Kelly Askew.

Με τον πληθωρισμό να έχει φτάσει στο 10%, η αυτοπεποίθηση του βρετανού καταναλωτή είναι πιο χαμηλά από ποτέ και τα νοικοκυριά κόβουν από όπου μπορούν.

Άλλη μια έρευνα που έγινε από την αλυσίδα σούπερ μάρκετ Asda, έδειξε ότι κατα μέσο όρο οι οικογένειας χαλάνε 142 λιγότερες λίρες(περίπου 160 ευρώ) το Σεπτέμβρη σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Άλλοι ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι Βρετανοί θα γιορτάσουν κανονικά τα Χριστούγεννα απλά με πιο οικονομικούς τρόπους.

Σε κάθε περίπτωση τόσο ο πληθωρισμός που έχει φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα σε πολλές χώρες της Ευρώπης, άρα και μειώνει την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών, όσο και η οικονομική κατάσταση της χώρας που ελπίζει να ορθοποδήσει επί των ημερών του Σούνακ, έχουν δημιουργήσει ένα «εκρηκτικό» μείγμα, αναγκάζοντας τους Βρετανούς να στερηθούν αγαθά και στιγμές που κάποτε...δεν θεωρούνταν πολυτέλεια.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:23 - 27 Οκτ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.