ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Ερντογάν θυμήθηκε… την Αγιά Σοφιά-Μεγάλη πρόκληση στην παγκόσμια κηδεμονία

20:15 - 28 Οκτ 2022 | Ειδήσεις
Ο Ερντογάν θυμήθηκε… την Αγιά Σοφιά-Μεγάλη πρόκληση στην παγκόσμια κηδεμονία
Την Αγιά Σοφιά θυμήθηκε πάλι ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας ότι η μετατροπή της σε τζαμί ήταν ένα όνειρο γενεών όπως αρμόζει στον πορθητή Μωάμεθ.

Ο Ερντογάν είπε ακόμη ότι η μετατροπή της Αγίας Σοφίας είναι μια μεγάλη πρόκληση ενάντια στην παγκόσμια κηδεμονία, όπως μεταδίδει ο ΑΝΤ1.

«Ακόμη και το γεγονός ότι ανοίξαμε ξανά την Αγία Σοφία, το όνειρο των γενεών, ως τζαμί όπως αρμόζει τον πορθητή Μωάμεθ, είναι μια μεγάλη πρόκληση ενάντια στην παγκόσμια κηδεμονία» δήλωσε.

Ο Τούρκος πρόεδρος έπαιξε και με το αντιιμπεριλιστικό κοινό του, όπως συνηθίζει.

«Τα σχέδια των ιμπεριαλιστών για τη χώρα μας δεν έλειψαν ποτέ. Τα πιόνια που χρησιμοποιήθηκαν σε αυτούς τους βρώμικους υπολογισμούς δεν έλειψαν ποτέ, υπήρχαν χθες υπάρχουν και σήμερα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι όποιος προσπάθησε να χωρίσει ή να συγκρουστεί με τους ανθρώπους εδώ στο παρελθόν, συνέβαλε σε αυτή τη μεγάλη επανάσταση που έκανε η Τουρκία τα τελευταία 20 χρόνια του πρώτου αιώνα της.

«Μουσουλμάνοι που αποκλείονται λόγω της πίστης τους, Κούρδοι που υφίστανται διακρίσεις λόγω της γλώσσας τους, Αλεβίτες που καταπιέζονται λόγω της ταυτότητάς τους» είπε ο Τούρκος πρόεδρος και συνέχισε:

«Σταθήκαμε δίπλα στους Χριστιανούς και Εβραίους γιους αυτών των εδαφών, που εκτέθηκαν στην αδικία. Με λίγα λόγια, υποστηρίξαμε τον αγώνα και αποζημιώσαμε τις απώλειες όλων όσοι διώχθηκαν από την κηδεμονία σε αυτή τη χώρα».

Τελευταία τροποποίηση στις 20:43 - 28 Οκτ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.