ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πέθανε ο θρύλος του rock ‘n roll, Τζέρι Λι Λιούις

20:41 - 28 Οκτ 2022 | Ειδήσεις
Πέθανε ο θρύλος του rock ‘n roll, Τζέρι Λι Λιούις
Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 87 ετών άφησε ο θρύλος του rock ‘n roll, Τζέρι Λι Λιούις, όπως ανακοίνωσε ο ατζέντης του.

Η ανακοίνωση του Ζακ Φάρνουμ έγινε δύο μέρες αφού είχαν διαψευστεί τα δημοσιεύματα περί θανάτου του.

«Η έβδομη σύζυγός του ήταν στο πλευρό του όταν κατέληξε, στο σπίτι του στο Μισισιπί. Τις τελευταίες ημέρες της είχε πει ότι καλωσόριζε τη μετά θάνατον ζωή και πως δεν φοβόταν» ανέφερε η ανακοίνωση.

«Τα τελευταία χρόνια της ζωής του ταλαιπωρήθηκε από διάφορες ασθένειες και τραυματισμούς. Είχε κακοποιήσει το σώμα του τόσο ως νέος, που είχε ελάχιστες πιθανότητες να φτάσει στη μέση ηλικία, πόσο μάλλον στα γεράματα» σημείωσε ο Ζακ Φάρνουμ.

Ο Τζέρι Λι Λιούις έγινε ιδιαίτερα γνωστός με τραγούδια όπως το «Great Balls of Fire». Η ερμηνεία του Λιούις στο πιάνο βοήθησε να μείνει το τραγούδι γνωστό ως και σήμερα και σχεδόν να το ταυτίζουμε με το rock ‘n roll.

Ο τελευταίος επιζών μιας γενιάς ερμηνευτών που περιλάμβανε τον Έλβις Πρίσλει, τον Τσακ Μπέρι και τον Λιτλ Ρίτσαντ, πέθανε στο σπίτι του στο Μέμφις του Τενεσί. Έχει καταταγεί 24ος στη λίστα των 100 Σπουδαιότερων Καλλιτεχνών Όλων των Εποχών από το περιοδικό Rolling Stone.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:49 - 28 Οκτ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.