ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρωσία: Στοχοποιεί και Καναδά για την επίθεση στη Μαύρη Θάλασσα

18:32 - 30 Οκτ 2022 | Ειδήσεις
Ρωσία: Στοχοποιεί και Καναδά για την επίθεση στη Μαύρη Θάλασσα
Μετά την επίθεση που εξαπέλυσε χθες κατά της Ουκρανίας και της Βρετανίας αναφορικά με την επίθεση που δέχθηκε ο στόλος της στη Μαύρη Θάλασσα, η Ρωσία βάζει στόχο σήμερα και τον Καναδά, δηλώνοντας ότι τα αεροσκάφη που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση ήταν εξοπλισμένα με συσκευές πλοήγησης καναδικής κατασκευής.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κατηγόρησε την Ουκρανία ότι επιτέθηκε στον στόλο της Μαύρης Θάλασσας κοντά στη Σεβαστούπολη με δεκαέξι μη επανδρωμένα αεροσκάφη νωρίς το Σάββατο και ότι «ειδικοί» του βρετανικού ναυτικού βοήθησαν στο συντονισμό αυτού που αποκάλεσε η Μόσχα «τρομοκρατική επίθεση», ισχυρισμό που η Βρετανία διέψευσε χθες. 

Συγκεκριμένα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι «σύμφωνα με τα αποτελέσματα των πληροφοριών που ανακτήθηκαν από τη μνήμη του δέκτη πλοήγησης, διαπιστώθηκε ότι η εκτόξευση θαλάσσιων drones πραγματοποιήθηκε από την ακτή κοντά στην πόλη της Οδησσού».

Παράλληλα, επισημαίνει ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη κινήθηκαν κατά μήκος της ζώνης ασφαλείας του «διαδρόμου σιτηρών», προτού αλλάξουν πορεία για να κατευθυνθούν προς τη ναυτική βάση της Ρωσίας στη Σεβαστούπολη, τη μεγαλύτερη πόλη στη χερσόνησο της Κριμαίας που η Ρωσία προσάρτησε το 2014.

Προσθέτει, ότι ένα από τα θαλάσσια μη επανδρωμένα αεροσκάφη φαίνεται να ξεκίνησε από τη ζώνη ασφαλείας του ίδιου του διαδρόμου σιτηρών.

«Αυτό μπορεί να υποδηλώνει την προκαταρκτική εκτόξευση αυτής της συσκευής από ένα από τα πολιτικά σκάφη που ναυλώθηκαν από το Κίεβο ή τους δυτικούς θαμώνες του για την εξαγωγή γεωργικών προϊόντων από τα θαλάσσια λιμάνια της Ουκρανίας» τονίζει το υπουργείο. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.