ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε επαγρύπνηση ΗΠΑ- Σαουδική Αραβία για επικείμενη επίθεση του Ιράν

20:03 - 01 Νοε 2022 | Ειδήσεις
Σε επαγρύπνηση ΗΠΑ- Σαουδική Αραβία για επικείμενη επίθεση του Ιράν
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές η Σαουδική Αραβία έχει μοιραστεί με τις ΗΠΑ πληροφορίες για επικείμενη ιρανική επίθεση σε στόχους στο βασίλειο.

Oι αμερικανκές στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή βρίσκονται σε ύψιστο επίπεδο επιφυλακής, σημείωσαν Αμερικάνοι και Σαουδάραβες αξιωματούχοι στην Wall Street Journal και πρόσθεσαν ότι το επίπεδο επιφυλακής έχουν ανεβάσει και οι δυνάμεις της Σαουδικής Αραβίας και άλλων γειτονικών κρατών.

Σαουδάραβες αξιωματούχοι τόνισαν ότι το Ιράν ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει επιθέσεις τόσο στο βασίλειο όσο και στο Ερμπίλ στο Ιράκ, σε μια προσπάθεια να αποσπάσει την προσοχή από το εγχώριο κύμα διαδηλώσεων, ενώ το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου ανέφερε ότι ανησυχεί για τις προειδοποιήσεις και είναι έτοιμο να απαντήσει αν το Ιράν επιτεθεί.

«Μας ανησυχεί η εικόνα της απειλής και είμαστε σε συνεχή επαφή μέσω στρατιωτικών καναλιών και των υπηρεσιών πληροφοριών με τους Σαουδάραβες. Δεν θα διστάσουμε να δράσουμε για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα μας και τους συμμάχους μας στην περιοχή», υπογράμμισε εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.