ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρωσική υποχώρηση: Τα στρατεύματα εγκαταλείπουν τη Χερσώνα

18:44 - 09 Νοε 2022 | Ειδήσεις
Ρωσική υποχώρηση: Τα στρατεύματα εγκαταλείπουν τη Χερσώνα
Τα ρωσικά στρατεύματα πρόκειται να αποσυρθούν από τη Χερσώνα, την πόλη στην νοτιοανατολική Ουκρανία, το μόνο μεγάλο διοικητικό κέντρο που κατέλαβαν οι Ρώσοι από την έναρξη του πολέμου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, φέρεται να έχει διατάξει την απόσυρση των στρατευμάτων πέρα από τον ποταμό Δνείπερο. Ο γενικός διοικητής Surovikin ανέφερε ότι οι σχηματισμοί σύντομα θα καταλάμβαναν αμυντικές γραμμές στην αριστερή όχθη του ποταμού.

Η Χερσώνα αποτελεί ένα από τα κυριότερα σημεία των σκληρών συγκρούσεων ανάμεσα στον ουκρανικό στρατό και τους Ρώσους εισβολείς. Μάλιστα η Χερσώνα, μια από τις τέσσερις περιοχές που ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε πως έχει προσαρτήσει στη Ρωσική Ομοσπονδία, ενώ θεωρείται περιοχή - κλειδί για τον έλεγχο της χερσονήσου της Κριμαίας.

Αυτή η ανακοίνωση σηματοδοτεί μια από τις πιο σημαντικές υποχωρήσεις της Ρωσίας και μια πιθανή καμπή στον πόλεμο έπειτα από εννέα μήνες μαχών, όπως σημειώνει το πρακτορείο Reuters.

Το τελευταίο διάστημα φαίνεται πως οι Ρώσοι αποχωρούν σταδιακά από την περιοχή, τουλάχιστον από αυτήν που βρίσκεται ανατολικά του Δνείπερου ποταμού, οι Ουκρανοί ωστόσο ήταν επιφυλακτικοί, θεωρώντας πως δεν αποκλείεται αυτή η έντονη φημολογία να αποτελεί προβοκάτσια-παγίδα των Ρώσων.

Τις τελευταίες ώρες φαίνεται πως οι Ρώσοι ανατινάζουν γέφυρες είτε σε παραποτάμους του Δνείπερου είτε στον ίδιο τον ποταμό κάτι που σηματοδοτεί την απόχωρησή τους από την περιοχή. Σύμφωνα πάντως με Ρώσους χρήστες του Telegram, οι γέφυρες ανατινάζονται στην Χερσώνα για να αποτρέψουν την ταχύτερη αντεπίθεση του ουκρανικού στρατού.

{https://twitter.com/NOELreports/status/1590283520223899651}

{https://twitter.com/Tendar/status/1590363323627110401}

Τελευταία τροποποίηση στις 19:11 - 09 Νοε 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.