ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αφήνει πίσω τη χθεσινή καταιγίδα η Wall, ράλι στην Ευρώπη

15:40 - 25 Οκτ 2007 | Ειδήσεις
Ανοδική αντίδραση των χρηματιστηριακών δεικτών στην αμερικανική κεφαλαιαγορά καταδεικνύουν τα παράγωγα στη Wall, με όχημα τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα των Shell και Sony, που βοηθούν στην επάνοδο της αισιοδοξίας των επενδυτών, η οποία χθες δέχθηκε πλήγμα από τις ζημίες ύψους 2,2 δις δολαρίων που ανακοίνωσε η Merrill Lynch, τις μεγαλύτερες στην 93χρονη ιστορία της και τη «βουτιά» στις πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών.

Η αγορά αναμένει σήμερα τα στοιχεία για τις παραγγελίες καταναλωτικών αγαθών και τις πωλήσεις νέων κατοικιών προκειμένου να αποτιμήσει το κλίμα της μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη.

Τα θετικά αποτελέσματα βοηθούν και τις ευρωπαϊκές αγορές να ανακάμψουν με βήμα ταχύ, μετά τις χθεσινές απώλειες. Συγκεκριμένα, στην Ευρώπη, εκδηλώνονται έντονα ανοδικές τάσεις με όχηματα καλύτερα του προσδοκώμενου κέρδη της Royal Dutch Shell και της France Telecom, ενώ μια σειρά αναλυτών επισημαίνουν ότι η Ευρώπη αναμένεται να εμφανίσει  πολύ καλή ανάπτυξη κερδοφορίας στο σύνολο του έτους.

Στον Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 1,45% στις 6.576,20 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 κατά 1,53% στις 5.761,45 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX καταγράφει άνοδο κατά 1,52% στις 7.948,19 μονάδες. Να σημειωθεί ότι και οι τρεις δείκτες καταγράφουν άνοδο περί των 100 μονάδων έκαστος.

Η Royal Dutch Shell ηγείται της ανόδου στον ενεργειακό κλάδο μετά και την ενίσχυση που παρουσίασε στην κερδοφορία της. Σε ανοδική τροχιά και η ΒP χάρη στο ράλι του αμερικανικού αργού στην αγορά εμπορευμάτων.

Επίσης, στον τηλεπικοινωνιακό κλάδο, η France Telecom, η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνίας στην Ευρώπη, ενισχύεται καθώς ανακοίνωσε ότι αναμένει αύξηση της κερδοφορίας στο σύνολο του έτους, ενώ τα αποτελέσματα τριμήνου ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της αγοράς.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.