ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έμμεσο «ευχαριστώ» Ερντογάν σε ΗΠΑ-Ελλάδα μετά την τρομοκρατική επίθεση

14:19 - 15 Νοε 2022 | Ειδήσεις
Έμμεσο «ευχαριστώ» Ερντογάν σε ΗΠΑ-Ελλάδα μετά την τρομοκρατική επίθεση
Με νέα του ανάρτηση στο twitter ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θέλησε να ευχαριστήσει όλες τις χώρες που πρόσφεραν τα συλληπητήριά τους μετά την τρομοκρατική επίθεση στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης. Κάπου προς το τέλος της ανάρτησης συναντά κανείς...και την ελληνική σημαία.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή 13/11 σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη στην περιοχή Beyoğlu της Κωνσταντινούπολης, με αποτέλεσμα το θάνατο 6 ανθρώπων και τον τραυματισμό άνω των 80, ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται και μια Ελληνίδα. 

Για τη βομβιστική επίθεση κατηγορείται μια γυναίκα συριακής καταγωγής που έχει συλληφθεί με την Άγκυρα να κατηγορεί ευθέως και το PKK (Εργατικό κόμμα του Κουρδιστάν) ως ενορχηστρωτή της επίθεσης.

Σε μια προσπάθεια να κλίμακώσει ξανά την ένταση, ο Τούρκος Υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, ανέφερε πως αν δεν είχε συλληφθεί από τις αρχές η βομβίστρια τότε θα είχε διαφύγει στην Ελλάδα, με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, να απαντά πως η χώρα μας δε θα δεχόταν ποτέ τρομοκράτες.

Με τη νέα ανάρτηση του Ερντογάν φαίνεται πως τα πνεύματα ηρεμούν ξανά προσωρινά, αφού αναγνωρίζει ότι η Ελλάδα ήταν ανάμεσα στις χώρες που έστειλαν τα συλληπητήριά τους και καταδίκασαν απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση.

Στην ανάρτηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο twitter αναφέρεται «Ευγνωμονώ από καρδιάς όλες τις χώρες και τους οργανισμούς που αντέδρασαν στην τρομοκρατική επίθεση την πλατεία Istiklal, μοιράστηκαν το πένθος μας και προσέφεραν τα συλλυπητήριά τους».

{https://twitter.com/RTErdogan/status/1592458688094085120}

Το ευχαριστώ πηγαίνει και στις ΗΠΑ, που επίσης αρνήθηκε να ευχαριστήσει σε πρώτη φάση ο Τούρκος πρόεδρος.

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 15:53 - 15 Νοε 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.