ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γέλεν: Απαιτείται αποτελεσματικότερη εποπτεία στα κρυπτονομίσματα

23:49 - 16 Νοε 2022 | Ειδήσεις
Γέλεν: Απαιτείται αποτελεσματικότερη εποπτεία στα κρυπτονομίσματα
Η πρόσφατη αποτυχία ενός μεγάλου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων και ο αντίκτυπός του στους κατόχους και τους επενδυτές περιουσιακών στοιχείων καταδεικνύουν την ανάγκη για αποτελεσματικότερη εποπτεία της συγκεκριμένης αγοράς, δήλωσε την Τετάρτη (16/11) η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν.

Το υπουργείο Οικονομικών και άλλες ρυθμιστικές αρχές εντόπισαν κινδύνους στις αγορές κρυπτονομισμάτων κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους και ορισμένοι από αυτούς ήταν «στο επίκεντρο των πιέσεων στην αγορά που παρατηρήθηκαν την περασμένη εβδομάδα», ανέφερε η Γέλεν σε δήλωσή της, χωρίς να κατονομάσει άμεσα το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων FTX που κατέρρευσε.

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένου του Κογκρέσου, πρέπει επίσης να κινηθεί γρήγορα για να καλύψει τα ρυθμιστικά κενά που έχει εντοπίσει η κυβέρνηση Μπάιντεν», πρόσθεσε η Γέλεν.

Ενώ η ζημία έχει ως επί το πλείστον περιοριστεί εντός των αγορών κρυπτογράφησης, οι δεσμοί της με το παραδοσιακό χρηματοπιστωτικό σύστημα «θα μπορούσαν να εγείρουν ευρύτερες ανησυχίες για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα», προειδοποίησε επίσης η Γέλεν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.