ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Περιορίζονται οι απώλειες στη Wall, μετά την πτώση 100 μονάδων στον Dow

20:01 - 25 Οκτ 2007 | Ειδήσεις
Περιορίζονται οριακά οι απώλειες στη Wall όσο πλησιάζει η λήξη της συνεδρίασης, ενώ τα αρνητικά μακροοικονομικά οδήγησαν νωρίτερα σε απώλειες τον τεχνολογικό και κατασκευαστικό κλάδο.

Αυτή την ώρα, o Dow ενισχύεται κατά 0,06%, στις 13.683,46 μονάδες, ο Nasdaq βρίσκεται στις 2.756,17 μονάδες, υποχωρώντας κατά 0,67% και ο S&P 500 διαμορφώνεται στις 1.516,53 μονάδες, με οριακή ενίσχυση κατά 0,04%.

Συγκεκριμένα, στο μέτωπο των μακροοικονομικών, οι ειδήσεις ήταν χειρότερες των αναμενόμενων. Συγκεκριμένα, απρόσμενη υποχώρηση, της τάξης του 1,7%, σημείωσαν οι παραγγελίες διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ το Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο εμπορίου της χώρας. Ωστόσο, εξαιρουμένων των παραγγελιών για αμυντικό εξοπλισμό, οι παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 0,7%. Οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση των εν λόγω παραγγελιών κατά 1,5%.

Ακόμη, οριακή αύξηση σε μηνιαία βάση σημείωσαν οι πωλήσεις των νέων κατοικιών στις ΗΠΑ για το μήνα Σεπτέμβριο. Συγκεκριμένα, ο ρυθμός ανάπτυξης των πωλήσεων νέων κατοικιών κινήθηκε στις 770.000 πωλήσεις για το μήνα Σεπτέμβριο, έναντι των 735.000 πωλήσεων του Αυγούστου. Επίσης, χθες, η Ένωση Μεσιτών των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών στη χώρα σημείωσαν υποχώρηση κατά 8%.

Το μόνο θετικό στοιχείο από τα ασθενή μακροοικονομικά για τις αγορές είναι η ενίσχυση των πιθανοτήτων για νέα μείωση των επιτοκίων από την Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ.

Η προσοχή στραμμένη στη Microsoft

Νωρίτερα, η Microsoft ανακοίνωσε ότι επενδύει 240 εκατ. δολάρια στο site Facebook, αφήνοντας έξω από τη συμφωνία τους ανταγωνιστές της Google και Yahoo. Η αγορά έχει στραμμένα σήμερα τα βλέμματα και στα αποτελέσματα της Microsoft, μετά το κλείσιμο της αγοράς, τα οποία αναμένονται αυξημένα κατά 11%.

Ωστόσο, με εξαίρεση τη Microsoft, τα υπόλοιπα εταιρικά αποτελέσματα δεν ενθουσίασαν την αγορά. Η No. 1 διαχειρίστρια δικτύων καλωδιακής τηλεόρασης παγκοσμίως, Comcast, ανακοίνωσε αποτελέσματα που συμβάδισαν με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις, η Motorola ανακοίνωσε βουτιά στα κέρδη της, ελαφρώς χαμηλότερα των εκτιμήσεων και η μεγαλύτερη χημική βιομηχανία των ΗΠΑ, Dow Chemicals, είδε τα κέρδη της να συρρικνώνονται, καθώς η ύφεση στην αγορά κατοικίας έπληξε τη ζήτηση για τα προϊόντα της.

Κέρδη στις ευρω-αγορές

Σε θετικά πρόσημα έκλεισαν οι δείκτες των μεγαλύτερων κεφαλαιαγορών της Ευρώπης, χωρίς να επηρεαστούν από την πτώση στη Wall, κυρίως λόγω των καλύτερων του προσδοκώμενου κερδών της Royal Dutch Shellκαι της France Telecom, ενώ μια σειρά αναλυτών επισημαίνουν ότι η Ευρώπη αναμένεται να εμφανίσειπολύ καλή ανάπτυξη κερδοφορίας στο σύνολο του έτους.

Συγκεκριμένα, στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 1,45% στις 6.576,30 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 κατά 1,51% στις 5.760,30 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX κατέγραψε άνοδο κατά 1,32% στις 7.932,44 μονάδες.

Η France Telecom ηγήθηκε της ανόδου, οδηγώντας τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών στα ύψη, μετά τις προβλέψεις που θέλουν την εταιρεία να αναμένει αυξημένα κέρδη για το σύνολο του έτους, αλλά και λόγω των αυξημένων κερδών που ανακοίνωσε για το τρίτο τρίμηνο.

Η ABB κατέγραψε υψηλό 6 μηνών, μετά την δημοσίευση κερδών μεγαλύτερων των αναμενόμενων για το τρίτο τρίμηνο, ενώ και η Rexel SA βρέθηκε στη λίστα με τις πλέον κερδοφόρες μετοχές της σημερινής συνεδρίασης.  

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.