ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

JPMorgan: Πιο κοντά σε μια «ήπια ύφεση» οι ΗΠΑ

12:13 - 17 Νοε 2022 | Ειδήσεις
JPMorgan: Πιο κοντά σε μια «ήπια ύφεση» οι ΗΠΑ
Μία «ήπια ύφεση» βλέπουν οι οικονομολόγοι της JPMorgan στις ΗΠΑ το δεύτερο τρίμηνο του επόμενου έτους, στον απόηχο της αυστηρής νομισματικής πολιτικής που ακολουθεί η Fed.

Πιο συγκεκριμένα, οι οικονομολόγοι της τράπεζας τονίζουν ότι η οικονομία των ΗΠΑ πρόκειται να συρρικνωθεί κατά 0,5% έως το τέταρτο τρίμηνο του επόμενου έτους και ενδεχομένως η ύφεση να συνεχιστεί και το 2024.

Όσον αφορά στη Fed, η JPMorgan αναμένει αυξήσεις ύψους άλλων 100 μονάδων βάσης από την πλευρά της, έως τον Μάρτιο του 2023. Οι οικονομολόγοι της JPMorgan αναφέρουν ότι ο πληθωρισμός θα πέσει στο 4,1% έως το τέλος του 2023. 

O δείκτης τιμών για δαπάνες προσωπικής κατανάλωσης -το προτιμώμενο μέτρο πληθωρισμού της Fed- αναμένεται να βρίσκεται στο 3,4% το επόμενο έτος.

Η επερχόμενη επιβράδυνση της συνολικής ζήτησης θα μπορούσε να χάσει περισσότερες από ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας μέχρι τα μέσα του 2024, γεγονός που θα μπορούσε στη συνέχεια να δει τη Fed να ξεκινά τη χαλάρωση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης ανά τρίμηνο, αναφέρει η επενδυτική τράπεζα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.