ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νευρικότητα προκαλεί στην Ευρώπη το πετρελαϊκό ράλι

13:17 - 26 Οκτ 2007 | Ειδήσεις
Νευρικότητα προκαλεί στους επενδυτές το ράλι του αργού πάνω από τα 92 δολάρια το βαρέλι, και οι δείκτες σημειώνουν μικρές απώλειες παρά τα κέρδη που σημείωναν νωρίτερα κυρίως χάρη στον τεχνολογικό κλάδο και τη Microsoft. την ίδια άρα σε αρνητικό έδαφος κινούνται και τα παράγωγα της Wall Steet.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,06% στις 6.572,60 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 κατά 0,20% στις 5.749,02 μονάδες ενώ στη Φρανκφούρτη ο DAX κινείται πτωτικά κατά 0,11% στις 7.923,83 μονάδες.

Οι επενδυτές προβληματίζονται από τη άνοδο του αργού καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος ενίσχυσης του πληθωρισμού και επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας. Εξ άλλου την προηγούμενη εβδομάδα, οι «επτά ισχυροί» είχαν επισημάνει το ενδεχόμενο μείωσης των ρυθμών ανάπτυξης λόγω του πετρελαϊκού ράλι.

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη στο τρίμηνο ενισχύθηκαν κατά 23%, ενώ παράλληλα προχώρησε σε ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τις πωλήσεις της νέας έκδοσης των Windows αλλά και του νέου video game «Halo 3».

Η άνοδος του αργού πάνω από τα 92 δολάρια το βαρέλι αλλά και η ενίσχυση του χαλκού που αποδίδεται στις αυξημένες εισαγωγές της Κίνας οδηγούν σε κέρδη τη BHP Billiton και την Total.

Ανοδος και για την PSA Peugeot Citroen, η οποία ανακοίνωσε ότι στο τρίτο τρίμηνο τα κέρδη της ενισχύθηκαν κατά 12% λόγω των υψηλότερων τιμών αλλά και της αυξημένης ζήτησης για τα μοντέλα Peugeot 207 και Citroen C4 Picasso.

Τα νέα ρεκόρ του πετρελαίου αλλά και το ράλι των μετάλλων οδήγησαν σε σημαντικά κέρδη τους δείκτες των ασιατικών αγορών στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας. Θετικός ήταν και ο αντίκτυπος των αποτελεσμάτων μιας σειράς εταιρειών, όπως η Sony, η Honda Motor και η Microsoft. Να σημειωθεί ότι ο Hang Seng ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση για πρώτη φορά πάνω από τις 30.000 μονάδες.

Περιορίστηκαν οι απώλειες των βασικών δεικτών της Wall κατά τη λήξη της χθεσινής συνεδρίασης αφού νωρίτερα τα απογοητευτικά μακροοικονομικά που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούσαν τις παραγγελίες διαρκών αγαθών και τις πωλήσεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ οδήγησαν τους επενδυτές σε μαζικές κατοχυρώσεις κερδών.

 

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.