ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προς διστακτική άνοδο στη Wall, νευρικότητα στην Ευρώπη

15:37 - 26 Οκτ 2007 | Ειδήσεις
Νευρικότητα και η επιφυλακτικότητα αναμένεται να επικρατήσουν κατά τη σημερινή συνεδρίαση, στην αμερικανική κεφαλαιαγορά, ενώ ανάλογο είναι το κλίμα και στην Ευρώπη. Πάντως, τα παράγωγα στη Wall υποδεικνύουν διστακτική άνοδο, καθώς τα ισχυρά κέρδη τριμήνου της Microsoft βοηθούν να κατευναστούν οι ανησυχίες που προκαλεί το νέο ρεκόρ του πετρελαίου πάνω από τα 92 δολάρια.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,46% στις 6.606,6 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 υποχωρεί κατά 0,10% στις 5.754,72 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX κινείται ανοδικά κατά 0,25% στις 7.952,66 μονάδες.

Από τα αισιόδοξα νέα της ημέρας ξεχωρίζει αυτό για την κερδοφορία της Microsoft, η οποία ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη γ΄ τριμήνου ενισχύθηκαν κατά 23%, ενώ παράλληλα προχώρησε σε ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τις πωλήσεις της νέας έκδοσης των Windows αλλά και του νέου video game «Halo 3». Κατόπιν τούτων, η Microsoft ηγείται της ανόδου στον τεχνολογικό κλάδο στην Ευρώπη, με τις Adobe Systems και Oracle να ακολουθούν, ενώ ανάλογη αναμένεται να είναι η πορεία τους και στην αμερικανική κεφαλαιαγορά.

Στον αντίποδα, έντονο προβληματισμό προκαλεί τονέο ράλι του αργού πάνω από τα 92 δολάρια το βαρέλι, καθώς ενισχύει τους φόβους για έξαρσητων πληθωριστικών πιέσεων και επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας.

Στο χρηματοοικονομικό κλάδο,κέρδη αποκομίζει η Merrill Lynch στην Ευρώπη, καθώς η μεγαλύτερη χρηματιστηριακή εταιρεία του πλανήτη βρίσκεται σε συνομιλίες για συγχώνευση με τη Wachovia.

Επίσης, ανοδικά κινείται και η Peugeot Citroen, η οποία ανακοίνωσε ότι στο τρίτο τρίμηνο τα κέρδη της ενισχύθηκαν κατά 12% λόγω των υψηλότερων τιμών αλλά και της αυξημένης ζήτησης για τα μοντέλα Peugeot 207 και Citroen C4 Picasso.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.