ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΥΠΟΙΚ Γερμανίας: Δεν μπλοκάρουμε την Ευρώπη στο θέμα του πλαφόν

11:28 - 24 Νοε 2022 | Ειδήσεις
ΥΠΟΙΚ Γερμανίας: Δεν μπλοκάρουμε την Ευρώπη στο θέμα του πλαφόν
Απάντηση στην Ευρώπη δίνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών και αντικαγκελάριος, Ρόμπερτ Χάμπεκ, όσον αφορά στις «κατηγορίες» ότι η χώρα του μπλοκάρει την εύρεση μιας κοινής λύσης μπροστά στην ενεργειακή κρίση.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας σε Γερμανούς δημοσιογράφους κατά την επίσκεψη του στο Παρίσι, ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας δήλωσε πως «δεν μπλοκάρουμε» την επιβολή πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου.

Παράλληλα, τόνισε ότι «είμαι επιφυλακτικός, όταν πρόκειται για την αγορά σταθερού ανώτατου ορίου επί της τιμής, γιατί τότε θα είναι είτε πολύ υψηλή, είτε πολύ χαμηλή».

Παράλληλα, ο Χάμπεκ προειδοποίησε πως οι επιχορηγήσεις της αμερικανικής κυβέρνησης στη βιομηχανία στο πλαίσιο του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, ενδέχεται να αποτελέσει πρόβλημα για την πράσινη μετάβαση της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Ο ίδιος, τονίζει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να λειτουργεί με ίδιους ανταγωνιστικούς όρους με τις ΗΠΑ και στη χειρότερη περίπτωση να αντιδράσει με «ισχυρή απάντηση» στις ΗΠΑ, παρέχοντας αντίστοιχες επιχορηγήσεις στην ευρωπαϊκή βιομηχανία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.