ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερμανία: Βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος τον Νοέμβριο

13:06 - 24 Νοε 2022 | Ειδήσεις
Γερμανία: Βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος τον Νοέμβριο
Βελτιώνεται το κλίμα στη γερμανική οικονομία, καθώς ο δείκτης ifo Business Climate Index αυξήθηκε στις 86,3 μονάδες τον Νοέμβριο, από 84,5 μονάδες τον Οκτώβριο.

Ενώ οι εταιρείες ήταν κάπως λιγότερο ικανοποιημένες με τις τρέχουσες δραστηριότητές τους, η απαισιοδοξία για τους επόμενους μήνες μειώθηκε απότομα, σύμφωνα με το ifo, που επισημαίνει ότι η ύφεση θα μπορούσε να αποδειχθεί λιγότερο σοβαρή από ό,τι περίμεναν πολλοί.

Στον τομέα της μεταποίησης, ο δείκτης αυξήθηκε σημαντικά. Οι εταιρείες ήταν πολύ λιγότερο απαισιόδοξες για το μέλλον, ωστόσο, εκτίμησαν την τρέχουσα κατάστασή τους ως χειρότερη. Ο αριθμός των νέων παραγγελιών μειώθηκε ξανά. Ενώ η αβεβαιότητα για τη μελλοντική ανάπτυξη των επιχειρήσεων παραμένει υψηλή, έπεσε λίγο, με εξαίρεση αυτές που δραστηριοποιούνται στη βιομηχανία ενέργειας, όπου η αβεβαιότητα αυξήθηκε περαιτέρω.

Στον τομέα των υπηρεσιών, το επιχειρηματικό κλίμα βελτιώθηκε απότομα. Οι πάροχοι υπηρεσιών ήταν λιγότερο απαισιόδοξοι για τους επόμενους μήνες, αλλά πιο δυσαρεστημένοι με την τρέχουσα κατάσταση της επιχείρησή τους.

Στο εμπόριο, ο δείκτης ανέβηκε για άλλη μια φορά. Οι επιχειρήσεις αξιολόγησαν την τρέχουσα κατάστασή τους ως ελαφρώς καλύτερη. Οι προσδοκίες τους ήταν αισθητά μεγαλύτερες, ωστόσο, περίπου μία στις δύο εταιρείες εξακολουθεί να είναι απαισιόδοξη για τους επόμενους έξι μήνες.

Στις κατασκευές, το επιχειρηματικό κλίμα επίσης βελτιώθηκε. Οι εταιρείες αξιολόγησαν την τρέχουσα κατάστασή τους ως σαφώς καλύτερη. Οι προσδοκίες ανέκαμψαν κάπως, αλλά παρέμειναν απόλυτα απαισιόδοξες. Ο αριθμός των νέων παραγγελιών μειώθηκε για άλλη μια φορά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.