ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ακάρ-Σοϊγκού: Θα συνεχίσουμε να απαντάμε σε επιθέσεις από τη Συρία

18:03 - 24 Νοε 2022 | Ειδήσεις
Ακάρ-Σοϊγκού: Θα συνεχίσουμε να απαντάμε σε επιθέσεις από τη Συρία
Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ και ο Ρώσος ομόλογός του, Σεργκέι Σοϊγκού, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει να απαντά σε επιθέσεις από τη βόρεια Συρία.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ακάρ τόνισε στον Σοϊγκού ότι «προτεραιότητα της Τουρκίας είναι να αποτρέψει αμετάκλητα την τρομοκρατική απειλή», ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι θα πρέπει να τηρηθούν οι προηγούμενες συμφωνίες για αυτό το θέμα, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Από την άλλη, το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS,  ανέφερε ότι ο Ρώσος υπουργός Άμυνας συζήτησε στην τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ακάρ την κατάσταση στη Συρία και τη συμφωνία για τα σιτηρά στη Μαύρη Θάλασσα.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε τηλεφωνική του συνομιλία με τον Φινλανδό ομόλογό του Πέκα Χααβίστο, δήλωσε η Άγκυρα θα συνεχίσει αποφασιστικά «τη μάχη της κατά της τρομοκρατίας» με την επιχείρηση της «Γαμψό Ξίφος».

Η Τουρκία εξαπέλυσε την Κυριακή την επιχείρηση «Γαμψό Ξίφος», μια σειρά αεροπορικών επιδρομών στο βόρειο Ιράκ και στη βόρεια Συρία, τις οποίες ακολούθησαν πυρά πυροβολικού εναντίον θέσεων του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG).

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.