ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ισπανία: Αποκλιμάκωση για τον πληθωρισμό στο 6,8% τον Νοέμβριο

12:19 - 29 Νοε 2022 | Ειδήσεις
Ισπανία: Αποκλιμάκωση για τον πληθωρισμό στο 6,8% τον Νοέμβριο
Έριξε στροφές ο πληθωρισμός στην Ισπανία σε ετήσια βάση, καθώς για τον Νοέμβριο διαμορφώθηκε στο 6,8%, από 7,3% τον Οκτώβριο, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία του Εθνικού Ινστιτούτου Στατιστικής (INE) την Τρίτη (29/11).

Η ένδειξη ήταν η χαμηλότερη από τον Ιανουάριο και κάτω από το 7,4% που προέβλεπαν οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters.

Ο βασικός πληθωρισμός, ο οποίος αφαιρεί τις ασταθείς τιμές των φρέσκων τροφίμων και της ενέργειας, ήταν 6,3% σε ετήσια βάση, ελαφρώς υψηλότερος από το 6,2% που καταγράφηκε τον Οκτώβριο, έδειξαν τα στοιχεία του INE.

Ο εναρμονισμένος ώστε να μπορεί να συγκριθεί με την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση δωδεκάμηνος πληθωρισμός της Ισπανίας ήταν 6,6%, από 7,3% τον Οκτώβριο και κάτω από τις προσδοκίες 7,5% των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Το INE αποδίδει την εξέλιξη του ΔΤΚ κυρίως στη μείωση των τιμών των καυσίμων και του ηλεκτρικού ρεύματος καθώς και στην πιο συγκρατημένη αύξηση των τιμών της νέας σεζόν σε είδη ένδυσης και υπόδησης σε σύγκριση με το 2021.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.