ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Για «νέο κύμα» της πανδημίας προειδοποιεί η πρωθυπουργός της Γαλλίας

09:49 - 30 Νοε 2022 | Ειδήσεις
Για «νέο κύμα» της πανδημίας προειδοποιεί η πρωθυπουργός της Γαλλίας
Η πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ελιζαμπέτ Μπορν, μίλησε χθες για μια αναζωπύρωση της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη Γαλλία, τονίζοντας πως επιβεβαιώνονται «πάνω από 40.000 κρούσματα» του SARS-CoV-2 σε ημερήσια βάση στη χώρα.

«Η επιδημία ξαναρχίζει», τόνισε η πρωθυπουργός της χώρας, ενώπιον της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, απαριθμώντας πως σημειώθηκε αύξηση σχεδόν 10% των εισαγωγών στα νοσοκομεία και κατά 22% των εισαγωγών σε μονάδες εντατικής θεραπείας και μονάδες αυξημένης φροντίδας.

Μάλιστα, η ίδια υπογράμμισε πως την περασμένη εβδομάδα διαπιστώθηκαν σχεδόν 400 θάνατοι εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19. «Το νέο κύμα μας υπενθυμίζει πως ο ιός δεν εξαφανίστηκε», τόνισε. 

Η Γαλλίδα πρωθυπουργός εξέφρασε τον κίνδυνο της «επιπρόσθετης πίεσης» για το σύστημα των νοσοκομείων, καθώς πέρα από την αναζωπύρωση της πανδημίας του νέου κορονοϊού καταγράφεται επιδημία γρίπης και η χειρότερη επιδημία βρογχιολίτιδας στη Γαλλία τα τελευταία δέκα χρόνια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει ο ιστότοπος Our World in Data, η Γαλλία έχει καταγράψει σχεδόν 159.000 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου κάπου 38 εκατομμυρίων μολύνσεων από τον SARS-CoV-2.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.