ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μόσχα: Θα επικεντρωθεί στην κατασκευή υποδομών πυρηνικών όπλων το 2023

15:51 - 30 Νοε 2022 | Ειδήσεις
Μόσχα: Θα επικεντρωθεί στην κατασκευή υποδομών πυρηνικών όπλων το 2023
Ιδιαίτερη βαρύτητα στην κατασκευή υποδομών για τις πυρηνικές της δυνάμεις το 2023 αναμένεται να δώσει η Ρωσία, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα (30/11) ο υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ρώσος υπουργός ανέφερε ότι η Ρωσία θα εργαστεί επίσης για τη βελτίωση των μάχιμων ικανοτήτων των πυραυλικών δυνάμεών της. Παράλληλα, τόνισε ότι κατασκευάζονται εγκαταστάσεις για τη φιλοξενία νέων πυραυλικών συστημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία έχει το μεγαλύτερο απόθεμα πυρηνικών όπλων στον κόσμο, με σχεδόν 6.000 πυρηνικές κεφαλές.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει θέσει τα εδάφη που κατέλαβε η Ρωσία στην Ουκρανία κάτω από την πυρηνική ομπρέλα της Μόσχας, προειδοποιώντας πως είναι έτοιμος να υπερασπιστεί την «εδαφική ακεραιότητα» της Ρωσίας με όλα τα διαθέσιμα μέσα.

Συνομιλίες με Κάιρο

Η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες επρόκειτο να έχουν συνομιλίες στο Κάιρο αυτή την εβδομάδα για την υφιστάμενη συνθήκη «Νέα START», η οποία περιορίζει τον αριθμό των πυρηνικών κεφαλών που μπορεί να αναπτύξει η κάθε χώρα.

Όμως, η Μόσχα αποσύρθηκε την παραμονή της συνάντησης, κατηγορώντας τις ΗΠΑ για τοξική αντιρωσική συμπεριφορά και προσπάθεια να χειραγωγήσει τη συνθήκη προς όφελός της.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.