ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κίεβο για πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο: Να μειωθεί στα $30

10:31 - 03 Δεκ 2022 | Ειδήσεις
Κίεβο για πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο: Να μειωθεί στα $30
Το πλαφόν στο ρωσικό αργό πετρέλαιο που μεταφέρεται μέσω θαλάσσης θα πρέπει να μειωθεί στα 30 δολάρια το βαρέλι προκειμένου να πληγεί περισσότερο η οικονομία της Ρωσίας, εκτίμησε σήμερα (3/12) ανώτερο στέλεχος της προεδρίας της Ουκρανίας.

«Αυτό πρότεινε η ομάδα McFaul-Yermak, αλλά θα ήταν απαραίτητο (σ.σ. το πλαφόν) να μειωθεί στα 30 δολάρια προκειμένου να καταστραφεί πιο γρήγορα η οικονομία του εχθρού», έγραψε ο Άντριι Γερμάκ, επικεφαλής του προεδρικού γραφείο της Ουκρανίας, στο Telegram αναφερόμενος στη διεθνή ομάδα εργασίας για τις κυρώσεις.

Το πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου στα 60 δολάρια το βαρέλι θα επιβληθεί τις επόμενες ημέρες, καθώς η ΕΕ, η G7 και η Αυστραλία κατέληξαν σε συμφωνία για το θέμα, τρεις ημέρες προτού τεθεί σε εφαρμογή το ευρωπαϊκό εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο που μεταφέρεται μέσω θαλάσσης.

Από την πλευρά της, η πρεσβεία της Ρωσίας στις ΗΠΑ εκτίμησε σήμερα ότι η Μόσχα θα εξακολουθήσει να βρίσκει αγοραστές για το πετρέλαιό της, παρά την «επικίνδυνη», όπως τη χαρακτήρισε, απόπειρα των δυτικών κυβερνήσεων να επιβάλουν πλαφόν στην τιμή του ρωσικού αργού.

Με ανάρτησή της στο Telegram, επέκρινε «την αναδιαμόρφωση» των αρχών της ελεύθερης αγοράς και επανέλαβε ότι το ρωσικό πετρέλαιο θα εξακολουθήσει να έχει ζήτηση παρά τις κυρώσεις.

«Τέτοιου είδους βήματα αναπόφευκτα θα έχουν ως αποτέλεσμα να αυξηθεί η αβεβαιότητα και να το κόστος των πρώτων υλών για τους καταναλωτές», ανέφερε.

«Ανεξάρτητα από το τρέχον φλερτ με το επικίνδυνο και παράνομο εργαλείο (σ.σ. του πλαφόν), είμαστε πεπεισμένοι ότι το ρωσικό πετρέλαιο θα εξακολουθήσει να έχει ζήτηση», πρόσθεσε η ρωσική πρεσβεία.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:46 - 03 Δεκ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.