ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Συναγερμός» στην Ισπανία για τον στρεπτόκοκκο Α: Πέθαναν δύο παιδιά

22:05 - 08 Δεκ 2022 | Ειδήσεις
«Συναγερμός» στην Ισπανία για τον στρεπτόκοκκο Α: Πέθαναν δύο παιδιά
Δύο παιδιά έχασαν σήμερα (8/12) τη ζωή τους έπειτα από λοιμώξεις του αναπνευστικού με βακτήριο του στρεπτόκοκκου Α στην Ισπανία.

Ειδικότερα, η υγειονομική αρχή της περιφέρειας της Μαδρίτης ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης τον θάνατο δύο ανθρώπων στις 2 Δεκεμβρίου και στις 25 Οκτωβρίου έπειτα από λοιμώξεις με στρεπτόκοκκο Α, βακτήριο που προκαλεί κυρίως την οστρακιά, μια ήπια παιδική ασθένεια.

Συνολικά, 16 κρούσματα έχουν εντοπιστεί στην περιφέρεια της πρωτεύουσας, η οποία «μελετά από τις 5 Δεκεμβρίου αν η συχνότητα της διεισδυτικής στρεπτοκοκκικής νόσου (μηνιγγίτιδα, σηπτικό σοκ ή πνευμονία) είναι τώρα υψηλότερη από αυτήν που εντοπίστηκε πριν από την πανδημία της COVID-19, μετά τον υγειονομικό συναγερμό που εξέπεμψε η Βρετανία», αναφέρει η ισπανική αρχή σε ανακοίνωσή της.

Η «εικόνα» σε Γαλλία και Βρετανία

Στη Γαλλία, οι λοιμώξεις από στρεπτόκοκκο Α καταγράφουν ασυνήθιστη αύξηση στα παιδιά, ανακοίνωσαν την Τρίτη οι αρχές, καλώντας σε επιφυλακή.

Στη Βρετανία, 15 θάνατοι παιδιών αποδόθηκαν σε λοίμωξη από στρεπτόκοκκο Α τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι βρετανικές και οι γαλλικές αρχές θεωρούν ωστόσο απίθανο η έξαρση αυτή να οφείλεται στην εμφάνιση ενός νέου, πιο επικίνδυνου βακτηριακού στελέχους.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:07 - 08 Δεκ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.