ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οδησσός: 1,5 εκατ. κάτοικοι χωρίς ρεύμα- Επίθεση ρωσικών drones

13:19 - 11 Δεκ 2022 | Ειδήσεις
Οδησσός: 1,5 εκατ. κάτοικοι χωρίς ρεύμα- Επίθεση ρωσικών drones
Όλες οι μη κρίσιμες υποδομές στο ουκρανικό λιμάνι της Οδησσού έμειναν χωρίς ρεύμα, αφού η Ρωσία χρησιμοποίησε ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να χτυπήσει δύο ενεργειακές εγκαταστάσεις, αφήνοντας 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους χωρίς ρεύμα, δήλωσαν αξιωματούχοι το Σάββατο.

«Η κατάσταση στην περιοχή της Οδησσού είναι πολύ δύσκολη», είπε ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε νυχτερινή του ομιλία μέσω βίντεο. 

«Δυστυχώς, τα χτυπήματα ήταν κρίσιμα, οπότε χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να αποκατασταθεί η ηλεκτρική ενέργεια... Δεν χρειάζονται ώρες, αλλά μέρες, δυστυχώς», συμπλήρωσε. 

Από τον Οκτώβριο, η Μόσχα στοχεύει την ενεργειακή υποδομή της Ουκρανίας με μεγάλα κύματα επιδρομών με πυραύλους και drone. 

Η Νορβηγία έστειλε 100 εκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει στην αποκατάσταση του ενεργειακού συστήματος της Ουκρανίας, είπε ο Ζελένσκι. 

Ο Σέρχι Μπράτσουκ, εκπρόσωπος της περιφερειακής διοίκησης της Οδησσού, δήλωσε ότι η ηλεκτρική ενέργεια για τον πληθυσμό της πόλης θα αποκατασταθεί «τις επόμενες ημέρες», ενώ η πλήρης αποκατάσταση των δικτύων ενδέχεται να διαρκέσει δύο έως τρεις μήνες. 

Ο Μπράτσουκ είπε ότι μια προηγούμενη ανάρτηση στο Facebook από τη διοίκηση της περιοχής, που συμβούλευε ορισμένους ανθρώπους να εξετάσουν το ενδεχόμενο εκκένωσης, ερευνάται από τις υπηρεσίες ασφαλείας της Ουκρανίας ως «στοιχείο του υβριδικού πολέμου» από τη Ρωσία. 

Αυτή η ανάρτηση από τότε έχει διαγραφεί. 

«Ούτε ένας εκπρόσωπος των αρχών της περιοχής δεν έκανε έκκληση για εκκένωση των κατοίκων της Οδησσού και της περιοχής», τόνισε ο Μπράτσουκ.

Η Τεχεράνη αρνείται ότι προμήθευσε τα drones στη Μόσχα, αλλά το Κίεβο και οι δυτικοί σύμμαχοί του λένε ότι αυτό είναι ψέμα.

Το Υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας είπε το Σάββατο ότι πιστεύει ότι η στρατιωτική υποστήριξη του Ιράν στη Ρωσία είναι πιθανό να αυξηθεί τους επόμενους μήνες, συμπεριλαμβανομένων πιθανών παραδόσεων βαλλιστικών πυραύλων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.