ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κατάρ: Επιμένει ότι δεν έχει καμία εμπλοκή στην υπόθεση διαφθοράς

17:35 - 18 Δεκ 2022 | Ειδήσεις
Κατάρ: Επιμένει ότι δεν έχει καμία εμπλοκή στην υπόθεση διαφθοράς
Το Κατάρ επανέλαβε την Κυριακή (18/12) ότι η χώρα αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση διαφθοράς που ερευνάται από τις βελγικές αρχές στην οποία εμπλέκονται άτομα που συνδέονται με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ανάμεσα στα οποία και η Εύα Καϊλή.

Οι βελγικές αρχές απήγγειλαν κατηγορίες σε τέσσερα άτομα που συνδέονται με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταγγελίες ότι η διοργανώτρια ομάδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου τους έδωσε χρήματα και δώρα για να επηρεάσει τη λήψη αποφάσεων. Το Κατάρ έχει και στο παρελθόν αρνηθεί τις φήμες, όπως επισημαίνει το Reuters.

Σε δήλωση διπλωμάτη της αποστολής του Κατάρ στην Ευρωπαϊκή Ένωση την Κυριακή αναφέρεται ότι «προκαταλήψεις» οδήγησαν το κοινοβούλιο να ψηφίσει την Πέμπτη την αναστολή όλων των εργασιών για τη νομοθεσία που αφορά το Κατάρ και να απαγορεύσει την είσοδο των εκπροσώπων του Κατάρ στις εγκαταστάσεις του.

Η αναστολή επηρεάζει τη νομοθεσία που συνδέεται με την απελευθέρωση χορήγησης βίζα, μια αεροπορική συμφωνία ΕΕ-Κατάρ και προγραμματισμένες επισκέψεις μέχρι να επιβεβαιωθούν ή να απορριφθούν οι ισχυρισμοί.

«Η απόφαση να επιβληθεί ένας τέτοιος περιορισμός που εισάγει διακρίσεις θα επηρεάσει αρνητικά την περιφερειακή και παγκόσμια συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας, καθώς και τις συνεχιζόμενες συζητήσεις γύρω από την παγκόσμια ενεργειακή έλλειψη και ασφάλεια», είπε ο διπλωμάτης.

Όπως αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση, το Κατάρ έχει δεχθεί αποκλειστικά το ίδιο επίθεση στην έρευνα και είναι βαθιά απογοητευμένο που η βελγική κυβέρνηση «δεν κατέβαλε καμία προσπάθεια να συνεργαστεί με την κυβέρνησή μας για να αποδείξει τα γεγονότα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.