ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παγκόσμια θλίψη: Έφυγε από τη ζωή ο ποδοσφαιρικός θρύλος Πελέ

22:11 - 29 Δεκ 2022 | Ειδήσεις
Παγκόσμια θλίψη: Έφυγε από τη ζωή ο ποδοσφαιρικός θρύλος Πελέ
Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 82 ετών άφησε την Πέμπτη (29/12) ο θρύλος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, Πελέ.

Ο Βραζιλιάνος πρώην ποδοσφαιριστής έδινε μάχη με τον καρκίνο, ενώ αντιμετώπιζε και σοβαρά προβλήματα στα νεφρά και την καρδιά.

Από τις 29 Νοεμβρίου νοσηλευόταν στο νοσοκομείο του Σάο Πάολο «Albert Einstein», με τα αγαπημένα του πρόσωπα στο πλευρό του, καθώς η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί δραματικά.

«Ο Πελέ πέθανε στις 15:27, τοπική ώρα, λόγω πολλαπλής ανεπάρκειας των οργάνων του, που προκλήθηκε από τον καρκίνο του παχέους εντέρου», αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν.

Από τον Σεπτέμβριο του 2021, όταν αφαιρέθηκε όγκος από το παχύ έντερο, οι περιπέτειες της υγείας του ήταν όλο και πιο συχνές και νοσηλευόταν κατά καιρούς.

Ο Πελέ θεωρείται ευρέως ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών και είναι ο μόνος παίκτης στην ιστορία που έχει κατακτήσει τρία Παγκόσμια Κύπελλα (1958, 1962 και 1970).

Στον πρώτο από αυτούς τους θριάμβους, έγινε ο νεότερος σκόρερ ποτέ σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου, σκοράροντας δύο φορές σε ηλικία 17 ετών και 249 ημερών.

Αγωνίστηκε στις Σάντος και New York Cosmos, ενώ έγραψε ιστορία στην Εθνική Βραζιλίας, όντας ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών της Σελεσάο, με 77 γκολ σε 92 αγώνες.

Μετά την καριέρα του ως παίκτης, ο Πελέ συνέχισε να κατέχει μια σειρά από ρόλους, μεταξύ των οποίων και ως πρεσβευτής καλής θέλησης της UNESCO.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:13 - 29 Δεκ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.