ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πέθανε ο πρώην Πάπας Βενέδικτος σε ηλικία 95 ετών

13:00 - 31 Δεκ 2022 | Ειδήσεις
Πέθανε ο πρώην Πάπας Βενέδικτος σε ηλικία 95 ετών
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 95 ετών ο πρώην Πάπας Βενέδικτος.

Την είδηση του θανάτου έκανε γνωστή ο εκπρόσωπος της Αγίας Έδρας λέγοντας ότι ο πρώην Πάπας πέθανε το Σάββατο (31/12) στο μοναστήρι Mater Ecclesiae στο Βατικανό. «Περισσότερες πληροφορίες θα δοθούν το συντομότερο δυνατό το δυνατόν» ανέφερε ακόμα ο εκπρόσωπος.

«Με θλίψη σας ενημερώνουμε ότι ο Πάπας Βενέδικτος πέθανε στις 9:34…» γράφει η ανακοίνωση του Βατικανού.

Σημειώνεται ότι ο Πάπας Φραγκίσκος αποκάλυψε πριν από λίγες μέρες πως ο προκάτοχός του είναι «πολύ άρρωστος».

Από τις 2 Ιανουαρίου, η σορός του επίτιμου πάπα Βενέδικτου θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο Βατικανό. Στην συνέχεια, σύμφωνα με την ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, πρόκειται να τελεσθεί επίσημη κηδεία, με πολιτικούς και θρησκευτικούς ηγέτες. Συγκεκριμένα, η κηδεία θα τελεστεί την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Ο Βενέδικτος 16ος ηγήθηκε της καθολικής εκκλησίας για λιγότερο από οκτώ χρόνια, ωστόσο πέρασε το υπόλοιπο της ζωής του στο Βατικανό.

Έγινε το 2013 ο πρώτος Ποντίφικας που παραιτήθηκε έπειτα από περίπου 600 χρόνια. Ανακοίνωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί στις 11 Φεβρουαρίου εκείνου του έτους και δήλωσε ότι δεν είχε πια τη σωματική και ψυχική δύναμη να ηγηθεί της εκκλησίας. Στις 28 Φεβρουαρίου της ίδιας χρονιάς παραιτήθηκε επίσημα.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:44 - 31 Δεκ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.