ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

H Γερμανία απέρριψε το αίτημα της Πολωνίας για πολεμικές αποζημιώσεις

21:33 - 03 Ιαν 2023 | Ειδήσεις
H Γερμανία απέρριψε το αίτημα της Πολωνίας για πολεμικές αποζημιώσεις
«Η γερμανική κυβέρνηση δεν σκοπεύει να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για το θέμα αυτό», ανακοινώθηκε την Τρίτη (3/1) από το υπουργείο Εξωτερικών της Πολωνίας.

Η γερμανική κυβέρνηση απέρριψε επισήμως το αίτημα της Βαρσοβίας να διαπραγματευτεί αποζημιώσεις για τις μεγάλες καταστροφές που υπέστη η Πολωνία κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

«Σύμφωνα με τη γερμανική κυβέρνηση, το ζήτημα των επανορθώσεων και των αποζημιώσεων για τις καταστροφές λόγω του πολέμου έχει κλείσει και η γερμανική κυβέρνηση δεν σκοπεύει να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για το θέμα αυτό», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο αφού παρέλαβε την επίσημη απάντηση του Βερολίνου.

Η Πολωνία υπολογίζει τις απώλειες που υπέστη κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο από τη Γερμανία στα 6,2 τρισεκατομμύρια ζλότι (περίπου 1,325 τρισεκ. ευρώ) και ζητά να αποζημιωθεί, όμως το Βερολίνο έχει πει κατ’ επανάληψη ότι όλες οι οικονομικές αξιώσεις έχουν διευθετηθεί.

«Η κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Πολωνίας θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για τον διακανονισμό των χρεών που προέκυψαν από τη γερμανική επίθεση και κατοχή την περίοδο 1939-45», πρόσθεσε το υπουργείο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.