ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Πούτιν στέλνει νέους υπερηχητικούς πυραύλους κρουζ στον Ατλαντικό ωκεανό

16:38 - 04 Ιαν 2023 | Ειδήσεις
Ο Πούτιν στέλνει νέους υπερηχητικούς πυραύλους κρουζ στον Ατλαντικό ωκεανό
Μια φρεγάτα εξοπλισμένη με νέους υπερηχητικούς πυραύλους κρουζ «Zicron» έστειλε σήμερα (04/01) προς τον Ατλαντικό ωκεανό ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Ρωσίας γνωστοποίησε την είδηση κατά τη διάρκεια βιντεοδιάσκεψης με τον υπουργό Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, και τον Ίγκορ Κρόχμαλ, διοικητή της φρεγάτας που φέρει την επωνυμία «Ναύαρχος του Στόλου της Σοβιετικής Ένωσης Gorshkov».

Όπως δήλωσε ο Πούτιν «αυτή τη φορά το πλοίο είναι εξοπλισμένο με το τελευταίο σύστημα υπερηχητικών πυραύλων Zircon που δεν έχει κάτι ανάλογο». «Θα ήθελα να ευχηθώ στο πλήρωμα του πλοίου επιτυχία στην υπηρεσία τους για το καλό της Πατρίδας», υπογράμμισε ο ίδιος.

Από την πλευρά του, ο Σοϊγκού δήλωσε ότι «αυτό το πλοίο, εξοπλισμένο με πυραύλους "Zircon" είναι ικανό να εντοπίζει το στίγμα και να καταφέρνει ισχυρά πλήγματα εναντίον του εχθρού στη θάλασσα και στην ξηρ». 

Ο Σοϊγκού είπε πως οι υπερηχητικοί πύραυλοι, γνωστοί ως Tsirkon ή Zircon, μπορούν να υπερισχύσουν οποιουδήποτε πυραυλικού αμυντικού συστήματος. Οι πύραυλοι πετούν με ταχύτητα εννέα φορές μεγαλύτερη της ταχύτητας του ήχου και έχουν βεληνεκές άνω των 1.000 χιλιομέτρων, τόνισε ο Σοϊγκού.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.