ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι «πέντε υποσχέσεις» του Σούνακ για το 2023

21:27 - 04 Ιαν 2023 | Ειδήσεις
Οι «πέντε υποσχέσεις» του Σούνακ για το 2023
Σημαντικές δεσμεύσεις έκανε σήμερα (04/01) ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ, δίνοντας την υπόσχεσή του ότι θα μειώσει τον πληθωρισμό, θα αντιμετωπίσει την κρίση του υγειονομικού συστήματος και θα περιορίσει την παράνομη μετανάστευση.

Ειδικότερα, στην πρώτη ομιλία του για το 2023, ο Σούνακ έδωσε «πέντε υποσχέσεις», τα «πέντε θεμέλια στα οποία θα οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά και τα εγγόνια μας», όπως είπε.

«Θα μειώσουμε στο μισό τον πληθωρισμό φέτος, θα δώσουμε ώθηση στην οικονομία, δημιουργώντας καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας και ευκαιρίες σε όλη τη χώρα», τόνισε αρχικά ο Σούνακ.

Παράλληλα, ο ίδιος υποσχέθηκε ότι θα μειώσει το χρέος της χώρας, το οποίο έχει αυξηθεί από τα μέσα του 2021, λόγω του πληθωρισμού που αγγίζει το 11%.

Ο Σούνακ δεσμεύτηκε να περιορίσει την αναμονή των ασθενών στο δημόσιο σύστημα υγείας, το οποίο έχει φτάσει στα όριά του έπειτα από δέκα χρόνια λιτότητας και λόγω της πανδημίας.

Επανέλαβε εξάλλου ότι θα υιοθετήσει «νέους νόμους» για να σταματήσει τα μικρά σκάφη που φτάνουν στη χώρα, αλλά και για να απελαύνονται γρήγορα οι παράτυποι μετανάστες.

«Αυτές είναι οι προτεραιότητες του λαού οι προτεραιότητες της κυβέρνησης», διαβεβαίωσε ο Ρίσι Σούνακ, ζητώντας από τους Βρετανούς να κρίνουν την κυβέρνησή του «με βάση τις προσπάθειες που θα καταβάλει και τα αποτελέσματα που θα επιτύχει».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.