ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μακρόν: Τα προβλήματα στον τομέα υγείας θα ενταθούν

16:28 - 06 Ιαν 2023 | Ειδήσεις
Μακρόν: Τα προβλήματα στον τομέα υγείας θα ενταθούν
Απαισιόδοξος εμφανίζεται ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, όσον αφορά στα προβλήματα στον τομέα της υγείας στη χώρα του.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μακρόν τόνισε ότι προβλήματα όπως γεμάτα από ασθενείς νοσοκομεία και έλλειψη υγειονομικού προσωπικού, είναι πιθανό να ενταθούν τα επόμενα χρόνια.

«Αντιμετωπίζουμε μία κατάσταση που θα γίνει χειρότερη αναφορικά με τα δημογραφικά δεδομένα στον τομέα της υγείας», είπε ο Μακρόν δίνοντας έμφαση στον γηρασμένο πληθυσμό της Γαλλίας, που σημαίνει ότι ένας μεγαλύτερος αριθμός γιατρών και νοσηλευτών συνταξιοδοτούνται, χωρίς να γίνεται αντικατάστασή τους από έναν ίσο αριθμό καταρτισμένου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Παρουσιάζοντας τις προτεραιότητες της κυβέρνησης του για την έλλειψη προσωπικού, ο Μακρόν είπε ότι η αύξηση των αποδοχών από μόνη της, δεν επαρκεί ώστε η ιατρική και νοσηλευτική εργασία να γίνει πιο ελκυστική.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η κυβέρνησή του θα εργαστεί για την επίσπευση των προσλήψεων ιατρικού προσωπικού, αλλά και την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκόμενων παραγόντων στο σύστημα της υγείας στη Γαλλία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.