ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το κόλπο του Αμπράμοβιτς για να γλιτώσει τις κυρώσεις

21:52 - 06 Ιαν 2023 | Ειδήσεις
Το κόλπο του Αμπράμοβιτς για να γλιτώσει τις κυρώσεις
Ο Ρώσος μεγιστάνας Ρομάν Αμπράμοβιτς προσπάθησε να προστατεύσει την περιουσία του μεταφέροντας πολλά δισεκατομμύρια δολάρια στα παιδιά του, προτού να του επιβληθούν κυρώσεις, σε αντίποινα για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε η βρετανική εφημερίδα The Guardian.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που έχει στην κατοχή της η εφημερίδα, δέκα καταπιστεύματα δικαιούχος των οποίων ήταν ο Αμπράμοβιτς αναδιοργανώθηκαν στις αρχές Φεβρουαρίου 2022, λίγες εβδομάδες πριν από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Με τις τροποποιήσεις αυτές, τα επτά παιδιά του Αμπράμοβιτς -το μικρότερο είναι 9 ετών- έγιναν δικαιούχοι μεγάλων χρηματικών ποσών, τουλάχιστον 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η μεταβίβαση αυτή δεν ήταν παράνομη, αναφέρει το δημοσίευμα.

Στα περιουσιακά στοιχεία του Αμπράμοβιτς περιλαμβάνονταν ακίνητα, γιοτ, ελικόπτερα και ιδιωτικά αεροσκάφη. Θα είναι πλέον δύσκολο να κατασχεθούν ή να παγώσουν, δεδομένου ότι τα παιδιά του δεν υπόκεινται σε κυρώσεις.

Σύμφωνα με τον Guardian, οι αρχές θα έπρεπε να αποδείξουν ότι ο δισεκατομμυριούχος είναι αυτός που τα ελέγχει στην πραγματικότητα. Τα έγγραφα που επικαλείται η εφημερίδα προέρχονταν από το χακάρισμα μια οικονομικής εταιρείας που διαχειριζόταν περιουσιακά στοιχεία του Αμπράμοβιτς στην Κύπρο.

Τελευταία τροποποίηση στις 00:05 - 07 Ιαν 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.