ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ουκρανία: Τουλάχιστον 18 νεκροί από ρωσική πυραυλική επίθεση στο Ντνίπρο

11:49 - 15 Ιαν 2023 | Ειδήσεις
Ουκρανία: Τουλάχιστον 18 νεκροί από ρωσική πυραυλική επίθεση στο Ντνίπρο
Τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ρωσική επίθεση με πυραύλους στην ουκρανική πόλη Ντνίπρο το Σάββατο (14/1).

73 άτομα τραυματίστηκαν με 40 να διακομίζονται στο νοσοκομείο, εκ των οποίων τέσσερα νοσηλεύονται στην εντατική, έγραψε στο Telegram ο Βαλεντίν Ρεζνιτσένκο, κυβερνήτης της περιοχής Dnipropetrovsk στην κεντρική ανατολική Ουκρανία.

Οι διασώστες αναζητούσαν όλη τη νύχτα επιζώντες, καθώς υπάρχουν δεκάδες παγιδευμένοι κάτω από τα συντρίμμια.

«Η επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη. Η τύχη περισσότερων από 40 ανθρώπων παραμένει άγνωστη», είπε ο Ρεζνιτσένκο, προσθέτοντας ότι η επίθεση κατέστρεψε 72 διαμερίσματα και προκάλεσε ζημιές σε περισσότερα από 230.

Η ανώτατη στρατιωτική διοίκηση της Ουκρανίας δήλωσε την Κυριακή ότι η Ρωσία εξαπέλυσε τρεις αεροπορικές επιδρομές, 57 επιθέσεις με πυραύλους και πραγματοποίησε 69 επιθέσεις με βαρέα πυραυλικά συστήματα σάλβο το Σάββατο. Οι ουκρανικές δυνάμεις κατέρριψαν 26 ρουκέτες.

Δεν υπήρξε κανένα άμεσο σχόλιο από τη Μόσχα σχετικά με τις επιθέσεις, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο κύμα χτυπημάτων της Ρωσίας σε δύο εβδομάδες και σημειώθηκαν καθώς η Ουκρανία γιόρταζε την παραδοσιακή Παλαιά Πρωτοχρονιά ή την Ορθόδοξη Πρωτοχρονιά.

Οι επιθέσεις του Σαββάτου έπληξαν επίσης κρίσιμες υποδομές στο Κίεβο και σε άλλα μέρη. Αξιωματούχοι προειδοποίησαν ότι αυτό θα περιόριζε την παροχή ρεύματος για την πρωτεύουσα και μεγάλες περιοχές της χώρας τις επόμενες ημέρες.

Στέλνει ενισχύσεις η Βρετανία

Καθώς οι επίγειες μάχες συνεχίζονταν στα ανατολικά της Ουκρανίας, η Βρετανία ακολούθησε τη Γαλλία και την Πολωνία με υποσχέσεις για αποστολή περαιτέρω όπλων, λέγοντας ότι θα στείλει 14 από τα κύρια άρματα μάχης Challenger 2 καθώς και άλλη προηγμένη υποστήριξη πυροβολικού τις επόμενες εβδομάδες.

Η πρώτη αποστολή τανκς δυτικής κατασκευής στην Ουκρανία είναι πιθανό να θεωρηθεί από τη Μόσχα ως κλιμάκωση της σύγκρουσης.

Η Γερμανία αναμένεται τώρα να δεχθεί πιέσεις να ακολουθήσει το παράδειγμά της, καθώς το Κίεβο συνεχίζει να ζητά προηγμένο στρατιωτικό εξοπλισμό.

Ο βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ και οι σύμβουλοί του «ανέλυσαν τη στρατιωτική εικόνα, εξέτασαν τον στρατηγικό αντίκτυπο της υποστήριξης του Ηνωμένου Βασιλείου και εντόπισαν ένα παράθυρο όπου πιστεύεται ότι το Ηνωμένο Βασίλειο και οι σύμμαχοί του μπορούν να έχουν τον μέγιστο αντίκτυπο», ανέφερε ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος σε δήλωση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.