ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεντβέντεφ: Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός πρέπει να κάνει χαρακίρι

16:58 - 15 Ιαν 2023 | Ειδήσεις
Μεντβέντεφ: Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός πρέπει να κάνει χαρακίρι
Άλλη μια δήλωση που προκαλεί έκανε ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και νυν αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας και σύμμαχος του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, καθώς κάλεσε τον Ιάπωνα πρωθυπουργό, Φούμιο Κισίντα, να κάνει… χαρακίρι!

Η δήλωση ήρθε μετά τη συνάντηση Κισίντα - Μπάιντεν, μετά την οποία οι δύο ηγέτες εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση λέγοντας: «Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι οποιαδήποτε χρήση πυρηνικού όπλου από τη Ρωσία στην Ουκρανία θα ήταν μια πράξη εχθρότητας κατά της ανθρωπότητας και αδικαιολόγητη με κάθε έννοια».

Ο Μεντβέντεφ είπε ότι η δήλωση για τα πυρηνικά δείχνει «παράνοια» κατά της Ρωσίας και ότι «προδίδει τη μνήμη εκατοντάδων χιλιάδων Ιαπώνων που κάηκαν από την πυρηνική επίθεση κατά της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι», τις ατομικές βόμβες που έριξαν οι ΗΠΑ στην Ιαπωνία για να την εξαναγκάσουν να παραδοθεί στο τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

«Αντί να απαιτήσει τη μετάνοια των ΗΠΑ για αυτό, ο Κισίντα έδειξε ότι είναι απλώς ένας υπάλληλος υπηρεσίας των Αμερικανών», είπε ο Μεντβέντεφ, συμπληρώνοντας ότι «μια τέτοια ντροπή θα μπορούσε να ξεπλυθεί μόνο με seppuku», δηλαδή χαρακίρι- του Ιάπωνα πρωθυπουργού σε μια συνεδρίαση του ιαπωνικού υπουργικού συμβουλίου μετά την επιστροφή του.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσινγκτον χθες Σάββατο, μια μέρα μετά τη σύνοδο κορυφής με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν την Παρασκευή, ο Κισίντα δεν έκανε καμία αναφορά στο σχόλιο του Μεντβέντεφ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.