ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με απόφαση Μπάιντεν η Καλιφόρνια

18:36 - 15 Ιαν 2023 | Ειδήσεις
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με απόφαση Μπάιντεν η Καλιφόρνια
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ενέκρινε κήρυξη έκτακτης ανάγκης για την Καλιφόρνια, μετά τις καταιγίδες που έπληξαν το Γκόλντεν Στέιτ από τις 26 Δεκεμβρίου και στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 19 ανθρώπων, προκαλώντας επίσης πλημμύρες, διακοπές ρεύματος, κατολισθήσεις λάσπης, εκκενώσεις και κλείσιμο δρόμων.

Ο Μπάιντεν διέταξε ομοσπονδιακή βοήθεια για να συνδράμει στις προσπάθειες ανάκαμψης στις περιοχές που επλήγησαν από τις καταιγίδες, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.

Η ενέργεια του Προέδρου καθιστά διαθέσιμη ομοσπονδιακή χρηματοδότηση σε άτομα που έχουν πληγεί στις κομητείες Μέρσεντ, Σακραμέντο και Σάντα Κρουζ, ανέφερε.

Ο Μπάιντεν ενέκρινε επίσης την κήρυξη έκτακτης ανάγκης για την Αλαμπάμα την Κυριακή (15/1), αφού τουλάχιστον εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ανεμοστρόβιλους που κατέστρεψαν σπίτια και έκοψαν το ρεύμα σε δεκάδες χιλιάδες στις νοτιοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες.

Τουλάχιστον πέντε ανεμοστρόβιλοι έπληξαν το κέντρο της Αλαμπάμα την Πέμπτη, σύμφωνα με την μετεωρολόγο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Τζέσικα Λος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.