ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν- Ερντογάν: Τι συζήτησαν

18:08 - 16 Ιαν 2023 | Ειδήσεις
Νέα τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν- Ερντογάν: Τι συζήτησαν
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχαν νέα τηλεφωνική επικοινωνία τη Δευτέρα (16/1) και μεταξύ άλλων συζήτησαν πιθανή ανταλλαγή αιχμαλώτων στην Ουκρανία, τη δημιουργία κόμβου αερίου στην Τουρκία και την εξαγωγή σιτηρών από τη Μαύρη Θάλασσα, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

«Η ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία συνεχίστηκε», ανέφερε το Κρεμλίνο. Επεσήμανε ότι το ζήτημα της ανταλλαγής κρατουμένων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας τέθηκε έπειτα από συνομιλίες μεταξύ επιτρόπων ανθρωπίνων δικαιωμάτων και από τις δύο χώρες στην Τουρκία την περασμένη εβδομάδα.

«Ο Βλαντιμίρ Πούτιν επέστησε την προσοχή στην καταστροφική γραμμή του καθεστώτος του Κιέβου, που βασίζεται στην εντατικοποίηση των εχθροπραξιών με την υποστήριξη δυτικών, αυξάνοντας τον όγκο των μεταφερόμενων όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού», σημείωσε επίσης το Κρεμλίνο.

Ακόμα, σύμφωνα πάντα με την ίδια ενημέρωση, συζητήθηκαν οι εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών από τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας και οι τρόποι απεμπλοκής των εξαγωγών λιπασμάτων και τροφίμων από τη Ρωσία. Ο δύο πρόεδρου μίλησαν επίσης για το θέμα της ενέργειας.

«Μεταξύ των προτεραιοτήτων είναι η συνεργασία στον ενεργειακό τομέα, συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας ρωσικού φυσικού αερίου και της δημιουργίας ενός περιφερειακού κόμβου φυσικού αερίου στην Τουρκία», ανέφερε το Κρεμλίνο.

Επί τάπητος τέθηκε και η εξομάλυνση των σχέσεων Τουρκίας-Συρίας.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:14 - 16 Ιαν 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.