ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πολωνική έκκληση για αποστολή γερμανικών αρμάτων μάχης στην Ουκρανία

23:35 - 18 Ιαν 2023 | Ειδήσεις
Πολωνική έκκληση για αποστολή γερμανικών αρμάτων μάχης στην Ουκρανία
Την ανάγκη αποστολής γερμανικών αρμάτων μάχης στην Ουκρανία τόνισε ο πρόεδρος της Πολωνίας, Αντρέι Ντούντα, από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.

Μιλώντας στο euronews και ερωτώμενος πώς η Πολωνία παίζει ηγετικό ρόλο στις προσπάθειες για την προμήθεια περισσότερων όπλων και αρμάτων μάχης για την Ουκρανία, λίγες μόλις ημέρες πριν από την σύνοδο στο Ραμστάιν της Γερμανίας την Παρασκευή, ο Ντούντα σημείωσε: «Το σημαντικότερο είναι ότι πρέπει να σταματήσουμε την Ρωσία»

Ο πρόεδρος της Πολωνίας πρόσθεσε: «Ο επιτιθέμενος πρέπει να σταματήσει. Ο επιτιθέμενος πρέπει να απωθηθεί. Γι' αυτό εμείς, ως ελεύθερος κόσμος, πρέπει να υποστηρίξουμε την Ουκρανία με πλήρη δύναμη, δηλαδή και στρατιωτικά».

Παράλληλα, σημείωσε: «Εμείς, η Πολωνία ως γείτονας και ως μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, το ζητάμε και το κάνουμε μόνοι μας. Δεν πρόκειται μόνο για φραστικά μηνύματα. Στέλνουμε πολωνικά όπλα. Έχουμε στείλει στην Ουκρανία 260 άρματα μάχης από τους πόρους μας, και όχι από τις αποθήκες, αλλά από τις στρατιωτικές μας μονάδες. Στείλαμε τα πιο σύγχρονα πολωνικά πυροβόλα όπλα Krab, τα οποία είναι από τα καλύτερα στον κόσμο, για να μπορέσουν οι Ουκρανοί να απωθήσουν τη ρωσική επιθετικότητα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.